Sony připravuje snímač IMX686 s rozlišením 60 Mpx

28
Sony připravuje snímač IMX686 s rozlišením 60 Mpx
  • Výsledné fotografie budou čtvrtinové
  • Objeví se v telefonech v roce 2020
  • Bude mít údajně vysokou citlivost na světlo

Rozlišení snímačů mobilních fotoaparátů v poslední době prudce narostlo a nejsou výjimkou ani hodnoty přes sto megapixelů, jaké nabízí Xiaomi a brzy také Samsung. Společnost Sony, která patří mezi přední výrobce snímačů pro mobilní telefony, v tomto závodě nechce zůstat pozadu.

Pomocí krátkého videa nás seznamuje se svým připravovaným snímačem Sony IMX686. Ten by se měl objevit začátkem příštího roku a kromě vlajkových lodí samotného Sony se objeví i ve smartphonech VIVO a Huawei.

Rozlišení snímače bude 60 megapixelů, avšak Sony použije metodu podobnou té u konkurence, kde jeden finální pixel fotografie vytvářejí čtyři pixely snímače. Výsledkem tak budou fotografie s maximálním rozlišením 15 Mpx. Uvedené video sice neukazuje maximální rozlišení nebo výsledné snímky, dává nám však jistou představu o citlivosti při špatných světelných podmínkách, kterou vidíme zejména v závěru videa.

Diskuze ke článku
Tomason
Tak Sony to potřebuje jako sůl,jelikož konkurence už vyndala svoje karty.
Každopádně to video je v rozlišení, jak za krále klacka.
No ale uvidí se jak bude čip dobrý,ted to mohli točit čímkoliv.
Mara Studna
Mara Studna
Ne,Sony to potřebuje jak prase drbání,nicméně věřím,že se vytáhnou a že tento čip bude v příští vlajkové lodi,co samozřejmě bude moje.
Pesedm
A dá ho do svého telefonu a stejně to bude SW katastrofa :))
Mara Studna
Mara Studna
Co jsem se dočetl,tak příští vlajková lod má mít na zadním fotáku snímačů 6!!!! a přední dvojitý-jestli je to pravda,čas ukáže,nicméně tento snímač tam zcela jistě bude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze