Sony Ericsson Xperia Neo bude stát kolem 9 tisíc Kč

Zhruba před měsícem představil Sony Ericsson na kongresu MWC své nové modely pro letošní rok. Jedním z nich je i Xperia Neo, která by se měla začít prodávat co nevidět, a my známe přibližný termín prodeje a prodejní cenu. Připomínáme, že Neo je nástupcem symbianového modelu Vivaz.

Xperia Neo pokračuje ve šlépějích modelu Vivaz, ale z původního modelu si nevzala příklad, zvláště když porovnáme operační systémy obou zařízení. Novinka pracuje pod platformou Android 2.3 Gingerbread. V útrobách tepe výkonnější 1 GHz procesor typu Scorpion, oproti původnímu 720 MHz a operačnímu systému Symbian u Vivaze.

Sony Ericsson Xperia Neo
Čtěte: Sony Ericsson Xperia neo: Vivaz ala Android s HDMI

Podívejte se: Sony Ericssony z Barcelony na HD videu: Androidí přehlídka

Vzrostla také úhlopříčka z původních 3,2" na nynějších 3,7" navíc dotyková technologie už není rezistivní, ale kapacitní a displej je chráněn minerálním sklem, které je odolné vůči mechanickému poškození. Pro lepší zobrazení barev je použita technologie BRAVIA Engine, převzatá z LCD televizí.

Na zadní straně se pak nachází fotoaparát s rozlišením 8 MPx a autofocusem i přisvětlovací diodou. Německý internetový obchod Amazon má model Xperia Neo už na svých stránkách v předprodeji za 345 EUR včetně daně. Zahájení prodeje očekává na konci měsíce března.

Sony Ericsson Vivaz U1i
Čtěte: Recenze Sony Ericsson Vivaz: elegantní kameraman

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze