Sony Ericsson uvolňuje beta Android 4.0 pro Xperie 2011 (video)

8

Sony Mobile včera nastartovalo očekávanou betaverzi nejnovější verze operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich pro smartphony řady Xperia z roku 2011. Úspěšně tak navazuje na prosincovou alfa verzi a dává uživatelům naději, že se v blízké době dočkají finální a stabilní verze.

Původně se beta očekávala v lednu, menší zdržení u certifikací však zapříčinilo, že je k mání až nyní. Tato nová betaverze má již za sebou některé cerfitikace týkající se modemu, FM rádia a GSM, ještě jich však má stále dost před sebou. Do té doby na oficiální upgrade můžeme zapomenout.

Oproti alfa verzi se může beta pochlubit vylepšeným a stabilním uživatelským prostředím, které si bere hodně z oficiální ICS verze, rychlou volbou, aktualizovaným emailovým klientem, zamykací obrazovkou s přímým přístupem k fotoaparátu a dálkovým ovládáním hudebního přehrávače a několika dalšími maličkostmi. V betě konečně funguje i FM rádio a GSM sítě, takže si z ní bez problémů zavoláte.

Zleva Xperia Arc S, Neo a Ray.

Bohužel toho ale také dost chybí. Nenajdeme tu Wi-Fi, Bluetooth a prakticky všechny náležitosti Google včetně jednoduchých aplikací, Gmailu či Google Maps. Sony naštěstí potvrdilo, že se ve finální verzi můžeme těšit na funkci Face Unlock pro všechny Xperie s přední kamerkou.

Pokud se o betu zajímáte a chcete si ji na svém přístroji vyzkoušet (v současné době je beta dostupná na přístrojích Xperia arc S, Xperia neo a Xperia ray), musíte mít nejnovější verzi softwaru (4.0.2.A.2.42) a odemknutý bootloader. Betu můžete stahovat zde.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
peto
pochopil som spravne, ze ked si nainstalujem tuto beta verziu tak mi nebude fungovat wifi, bluetooth a zmienene aplikacie ??
Mirec
Neviem preco ale viac sa mi paci take konzervativnejsie menu ako ma napriklad Samsung
Peter
Mě se tenhle vzhled nelíbí! Sony (Ericsson) má teď na 2.3.4 ten samý vzhled a vypadá to příšerně, už jsem se těšil že si s tím vzhledem víc pohrajou...
securid
,,musíte mít nejnovější verzi softwaru (4.0.2.A.2.42),, - ale např. na Ray je 4.0.2.A.0.62

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze