Sony chystá vlastní tablet se systémem Windows 8

Brzy se na nás snese nová vlna tabletů s operačním systémem Windows 8, jehož dotykového potenciálu si je vědom nejeden výrobce. Kromě Microsoftu se svou řadou Surface tak na trh hodlá vstoupit několik dalších a nejnovějším přírůstkem je Sony. Ten podle všeho připravuje nový tablet VAIO Duo 11.

Můžeme-li soudit dle uniklých informací a obrázků, má se jednat o jedenáctipalcový tablet s připevněnou vyklápěcí hardwarovou klávesnicí. Na rozdíl od konkurenčních tabletů Surface či řady Asus Transformer, kde je klávesnice dokovací a odnímatelná, tu podle všeho klávesnice jen tak odpojit nepůjde. Zatím není jasné, jak tenké zařízení bude, na posledním obrázku je však vidět tablet ve složeném stavu i s klávesnicí. A nijak tlustě zase nevypadá.

Uniklé obrázky připravovaného tabletu VAIO Duo 11

TIP: Přečtěte si také článek o tabletech Surface.

Podle dalšího obrázku je také patrné, že tablet nenabídne jen ořezanou verzi Windows RT, nýbrž plnohodnotný systém. K mání bude také stylus, který pomůže s kreslením a profesionálnější prací například v Microsoft Office. V případě potřeby pak můžete tablet roztáhnout a využít jako klasický notebook.

O specifikacích zatím nepadlo ani slovo, podle toho co vidíme, však Sony připravuje profesionální hybridní tablet, takže by tomu hardware měl odpovídat. Rozhodně se těšíme na plnohodnotné odhalení, které se dost možná uskuteční už na výstavě IFA 2012. Tisková konference Sony je na programu zítra od 16:00 a my se ji samozřejmě budeme účastnit.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze