Nejhezčí notebook? Vyzkoušeli jsme nový Asus ZenBook 3

8

Bezpochyby nejhezčím notebookem celého Computexu je štíhlý a výkonný ZenBook 3. A možná i nejhezčím notebookem vůbec. Evoluce úspěšné řady je ještě tenčí, elegantnější a je ideálním cestovním společníkem. My jsme novinku na Tchajwanu přímo vyzkoušeli a zde je naše fotogalerie, první dojmy a videopohled.

Asus Zenbook 3 – Computex 2016

Dosavadní ZenBooky byly vždy zřejmě nejhezčí alternativou s Windows k MacBookům. Tenké kovové stroje si zaslouží popularitu i díky solidnímu výkonu a výbornému zpracování. Modelová řada ZenBook je přitom základem pro model označený jednoduše jako „3“. Zároveň ale Asusu posloužil jako slušná inspirace MacBook od Applu, kterému se novinka hodně podobá. A je to dobře. Asus jde ale ještě dál.

Preview: Asus ZenBook 3 představen: výkon v tenkém těle

ZenBook 3 je neuvěřitelně tenký, má v pase jen 11,9 milimetrů, což je méně, než má MacBook, a to se Asusu dovnitř podařilo vměstnat klasické procesory řady „Core i“ od Intelu. Díky slitině hliníku, která se používá i ve vesmírném programu, je notebook pevný a s 910 gramy i velmi lehký. Obzvláště uvážíte-li, že má 12,5palcový displej. Díky tenkým rámečkům kolem něj je ale půdorysně podobně velký jako MacBook. Ty, co si zvykli na dotykové ovládání notebooků, ale zklamu. Displej není dotykový a má Full HD rozlišení.

Pozitiva pokračují u designu i dále. Víko displeje s krásnými Zen kruhy, tenký profil a dokonalé zpracování pak korunují elegantní barevné varianty, kdy i zlatá je umírněná. Zvláštní a přitom velmi sexy je tmavě modrá varianta se zlatými prvky.

ASUS ZenBook 3
Nepřehlédněte: Asus Transformer 3 Pro naživo: jako Surface a ještě lépe

Podsvícená klávesnice s 0,8mm zdvihem je hodně pohodlná, a to samé můžeme říci o velkém skleněném touchpadu. V něm je šikovně integrována čtečka otisků prstů pro přihlášení do systému pomocí Windows Hello.

Výdrž na baterii by měla činit 10 hodin běžného používání a pokud přijde čas na nabití, rádi využijete rychlonabíjení pomocí USB-C. Bohužel Asus se Applem inspiroval i v tom, že žádné jiné porty kromě jacku na sluchátka už na těle nenajdete.

A výbava uvnitř? Až Core i7 procesory, 16GB RAM a 1TB SSD. Taková kombinace vás vyjde na více než 60 tisíc korun. Základní verze s Core i5, 4GB RAM a 256GB SSD diskem pak na 30 tisíc, což je o 10 tisíc méně, než MacBook s horším procesorem.

Až na jediný USB-C konektor se novinka Asusu opravdu povedla a těšíme se, až se dostane k nám do redakce.

Technické parametry ASUS ZenBook 3 UX390UA-GS031R (i7/1 TB)

Kompletní specifikace
Konstrukce296 × 191,2 × 11,9 mm, 910 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,5" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7-7500U, CPU: 2×2,7 GHz, GPU: Intel HD Graphics 620
PaměťRAM: 16 GB, disk: 1 000 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory0× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor40 Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 49 990 Kč
Diskuze ke článku
pet
prvni windows ntb po mnoha letech o kterem bych mozna uvazoval!

nechapu jak to ze asus dokaze rozumny notebook a nezvladne rozumny windows tablet s 10 palci a ramecky do 5 mm jako Dell Xps a vahou do 400 gramu - aspon jako Sony Z4
R1S0
jeden (usb) konektor je cista magorina.... este vacsia je nasledovat aj tento (hlupy) trend.
tom
pekny je :)
Jedd
Škoda toho aktivního chlazení. Přecijen co fouká to nasává i prach a bordel a pro lidi kteří to nechají být se to může hůře chladit. Za pasivní chlazení bych byl radši, ale jinak zajímavé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze