Qualcomm oznámil modernější procesory Wear 4100(+) pro chytré hodinky

2
Qualcomm oznámil modernější procesory Wear 4100(+) pro chytré hodinky
Fotografie: Qualcomm
  • Po dvou letech se v hodinkách bude moci objevit modernější a úspornější procesor
  • Procesory 4100(+) jsou zřejmě založeny na mobilním procesoru Snapdragon 429
  • Výkon oproti předchůdci Wear 3100 narostl o 85 %

Qualcomm skrze své oficiální stránky oznámil představení zbrusu nových procesorů Snapdragon Wear 4100 a Snapdragon Wear 4100+. Jak názvy naznačují, jde o procesory pro chytré hodinky, které už byly potřeba jako sůl. Poslední Snapdragon Wear 3100 byl totiž představen před téměř dvěma lety a již tehdy neplatil za výkřik moderní techniky.

Nové procesory jsou založeny na jádrech Cortex-A53, jejichž vznik se datuje sice již do roku 2012, avšak byl použit 12nm výrobní proces. K dispozici budou celkem čtyři jádra a o grafickou akceleraci se stará Adreno 504. Hodinky teoreticky mohou nabízet integrovaný fotoaparát se záznamem Full HD videa s 30 FPS. Nasazena je operační paměť typu LPDDR3 a interní úložiště eMMC 4.5. Snapdragon Wear 4100+ bude o 85% výkonnější než model 3100. Nasazena je též modernější Wi-Fi se standardy a/b/g/n a Bluetooth 5.0, což ve výsledku sníží spotřebu energie o 25 %.

Varianta s přídomkem „+“ disponuje ještě speciálním koprocesorem AON (Always-On), který dokáže zajišťovat úsporný chod ve chvílích, kdy hodinky aktivně nepoužíváte. Nově tento režim dokáže zobrazit 64 tisíc barev oproti 16 dřívějším. Zvládá také sledování srdeční frekvence, počtu kroků, monitoring spánku a umí reagovat na otočení zápěstí.

Qualcomm Snapdragon Wear 4100 (tedy verze bez přídomku „+“) se již brzy objeví v chytrých hodinkách Mobvoi TicWatch 3 Pro, které budou dále vybaveny operačním systémem Wear OS od Googlu. Nezbývá než doufat, že nové a o poznání modernější procesory podpoří obrodu segmentu chytrých hodinek se systémem od Googlu.

Mobvoi TicWatch Pro 3