Snapdragon 875 by mohl být skoro dvakrát dražší než jeho předchůdce

32
Snapdragon 875 by mohl být skoro dvakrát dražší než jeho předchůdce
Fotografie: Qualcomm
  • Mohlo by dojít k navýšení ceny až o 100 dolarů (zhruba 2 400 korun)
  • Situace by mohla nahrát do karet Applu či Samsungu

Nedávno jsme vám přinesli článek spekulující o vysoké ceně Snapdragonu 865. který má být údajně natolik drahý, že se neobjeví ani v chystaném Pixelu 5. Navýšení ceny pochopitelně souvisí s podporou sítí 5G. S jejich postupným rozšiřováním by se tak dalo očekávat snížení cen 5G modemů, tedy i procesorů. V případě Snapdragonu 875 tomu tak údajně nebude.

Podle posledních informací má být nový procesor podstatně dražší než Snapdragon 865. Uživatel s přezdívkou Sleepy Kuma zveřejnil příspěvek, podle něhož by měl stát nový čipset až o 100 amerických dolarů více (zhruba 2 400 korun). Pokud se tato informace potvrdí, můžeme očekávat ještě dražší vlajkové lodi vybavené čipsetem od Qualcommu. To by mohlo hrát do karet Applu, který má letos představit relativně cenově přívětivé iPhony 12 s podporou 5G, ale třeba také Samsungu s vlastními procesory Exynos.

Diskuze ke článku
Anonym
To by mě zajímalo, co budou výrobci dělat. Zdražovat asi těžko, když ty telefony za ty prachy nikdo nekupuje už letos.
End
No jo, není konkurence, může vše. Jim to všichni koupi, kdo má koupi, kdo ne zvolí vyšší střední třídu.
Carda
Nudlomilům to nevadí oni furt tvrdí jak mají na nový mobil a tak. Tak že můžou vyrábět z vesela doufám že to bude v nějakých už pro ně krásných 21 a víš :9 ultranudlích ať mají ještě víc ultimatní radost :D
Mio
Ten samý scénář jak Intel. Konkurence chybí a moloch zvedá ceny do nebes.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze