Fiasko, nebo správná volba? Pixel 5 má pohánět méně výkonný Snapdragon 765 5G

19
Fiasko, nebo správná volba? Pixel 5 má pohánět méně výkonný Snapdragon 765 5G
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Google chce údajně představit prémiové, ale zároveň cenově dostupné zařízení
  • Snapdragon 765 5G má přibližně o 30 až 50 % méně výkonu než Snapdragon 865

Včera jsme vás informovali o tom, že Google pracuje na podpoře nahrávání videa v rozlišení 4K při 60 FPS. Novinku jsme se dozvěděli díky reverznímu inženýrství a důkladné rozborce kódu z aplikace Google Camera 7.4. Stejným postupem bylo odhaleno, že Pixely 5 nesou kódové označení „Redfin“ a „Bramble“ a podle všeho nepůjde o typické vlajková lodi, alespoň z hlediska hardwarové výbavy. Informaci na Twitteru zveřejnil uživatel @CStark27.

Chystané Pixely 5 by měly obsahovat Snapdragon 765 5G. Nejvýkonnější čipset od Qualcommu (Snapdragon 865) se tedy tentokrát do vlajkových lodí Googlu nepodívá. Podle informací redaktorů 9to5google.com má Google letos v plánu představit prémiové zařízení, avšak s příznivější cenovkou.

Příznivce benchmarků to pravděpodobně nepotěší. Snapdragon 765 5G má přibližně o 30 až 50 % menší výkon ve srovnání se Snapdragonem 865. Zklamání budou rovněž uživatelé, kteří doufali v to, že Google představí ekvivalent Samsungu Galaxy S20 Ultra 5G, tedy telefon maximálně nabitý technologiemi pro ty nejnáročnější.

Diskuze ke článku
Vilem96
Zdravim

Vysvetlim jenom jednu vec, ten kdo pouziva pixel (a to rikam jako byvaly majitel vsech verzi iphone od 6 az po 11 pro a vsech telefonu rady Galaxy S od S6 az po S10. koncinaje Note10+ a vyzkousenou s20 ultrou a s20+ - par modelu od Huaweie, LG, Sony snad ani nebudu zminovat)

Zpet k tematu, ten kdo pouziva pixel - tak ostatni telefony jsou pro nej ... proste telefony.

A verte tomu nebo ne, pixel 4 ma horsi vydrz baterie, nema sirokouhly fotak, ma velke celo, ma radar ktery ani nepouzivam, nema 4K 60FPS, neumi natacet ze vsech kamer najednou, ma jenom 6gb ram kdyz konkurence 12gb.

Ale LEPSI telefon sem nevlastnil.

Takze pujdu i do Pixela 5 at to ma jakejkoliv procesor hlavni je, ze vse funguje tak jak ma a funguje to vyborne.


@G ,, gigantická brada na vrchnej strane "

coze? brada na vrchnej strane? Neni to spis celo? Nebo tvoje celo je brada na vrchnej strane?

Prvni komentar.

Zdaaar borcii 👍👍🙂
fail
xD lol
G
Chýbajúce 4K 60FPS video, skoro žiadne zabezpečenie (čítačka ešte donedávna nevedela rozpoznať, či sa človek pozerá na displej, alebo nie), chýbajúca čítačka odtlačkov prstov, chýbajúca ultrawide kamera a makro kamera, predpotopne malý akumulátor, závažná konštrukčná vada a gigantická brada na vrchnej strane. Keď si poviem, že Google telefóny už nemôže nič zabiť, tak prídu s takouto zaujímavou informáciou. Nechápem, kto to vôbec vymýšľa.
Jakub
Na pětku si brousím zuby po trojce. Nevím jaký je výkon oproti 845, ale asi by mě to netrápilo a 5g bych ocenil spíš do budoucna... Ale ono je to všechno jedno, největší neduh je ta baterie. Tam bych byl rád aby se přidávalo. Pro mě je teda 3ka klasický 1denní telefon, když nehraju hry. Ale 90hz a 5G to by chtělo větší baterii.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze