Chystaný Apple iPhone 12 bude s 5,4palcovým displejem kompaktním telefonem

2× aktualizováno
Chystaný Apple iPhone 12 bude s 5,4palcovým displejem kompaktním telefonem
Fotografie: phonearena.com
  • Displej iPhonu 12 bude mít 5,4palcovou úhlopříčku
  • Makety iPhonů 12 byly porovnány s iPhonem 11 a iPhonem SE
  • Základní iPhone 12 by mohl být jen nepatrně větší než původní iPhone SE

Aktualizováno 27. 7. 2020

Skrze weibo.com unikly obrázky, na kterých údajně můžeme vidět přibližný tvar a velikost základního iPhonu 12, který by se měl představit v září. Půjde o skutečně kompaktní zařízení, úhlopříčka OLED displeje se má zastavit na 5,4 palcích. V útrobách bude operovat procesor Apple A14 Bionic s podporou 5G. Cena základního iPhonu 12 by měla startovat zhruba kolem hranice 21 tisíc korun.

Aktualizováno 13. 7. 2020

Britský prodejce příslušenství Mobile Fun připravil zajímavé video, v němž se můžete podívat na makety chystaných iPhonů 12. Tyto makety pochopitelně nemusí 100% odpovídat reálné podobě, i tak ovšem nabídnou zajímavé velikostní srovnání. Kromě iPhonů 12 můžete ve videu zahlédnout také srovnání s iPhonem 11 či několik let starým iPhonem SE, se kterým by novinky měly sdílet ploché rámečky. Chystaný iPhone 12 by navíc mohl být jen nepatrně větší než původní iPhone SE, což je skvělá zpráva pro všechny příznivce kompaktních telefonů.

Původní informace z 22. 6. 2020

Nejmenší z nové řady iPhonů 12 s 5,4" displejem má být údajně ještě kompaktnější než nedávno představená druhá generace iPhonu SE (2020). S informací přišel známý @EveryApplePro, který na videu porovnal maketu 5,4" iPhonu 12 s novým iPhonem SE. Níže se můžete sami přesvědčit, že novinka je ještě menší (snad až na čtvercový modul fotoaparátu) než zmíněný iPhone SE, přesto však nabídne o 0,7 palce větší obrazovku.

Diskuze ke článku
sanino11
Ak to bude pravda tak to bude najpredávanejší iphone roku 2020 aj polovice roka 2021.
Porydge Covername
Porydge Covername
Ty komentáře jen pro registrované jsou fakt úžasný nápad. Kdo to vymyslel? Chtěl bych ho odměnit kopancem do urusu. Nejen, že to úplně zadusilo diskuzi, která dělala články o dost zajímavějšími, ale ono to ani pořádně nefunguje. Články bez komentářů nemůžu komentovat (nemyslím placené inzerce) a ani mi nešlo se sem registrovat a furt to házelo chybu. Zrušte to... Takhle vypadal začátek konce jednoho konkurenčního webu o Androidu.
Spytihněv
Ten displej bude mít zase na Apple typicky obrovský výřez, který ani nejde vypnout a ios si s ním navíc poradí mnohem hůř než android.
Marduck
Letos Apple přebere slušný market share od Androidích výrobců. A zaslouženě, po tom, jaké hrůzy letos tradiční výrobci předvádějí z pohledu poměru cena/výkon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze