Snapdragon 820 stále topí. Samsung pracuje na nápravě

14

Loňskému Snapdragonu 810 je vyčítáno, že se příliš přehřívá. Zprávy však hovoří o tom, že se u nadcházející vlajkové lodi Qualcommu historie opakuje, a ten tak topí stejně jako jeho předchůdce. Samsung, který jej chce použít u některých verzí Galaxy S7, nicméně pracuje na nápravě.

Podle jedné zprávy se pokusí opravit problém pomocí záplaty řídícího programu mikroprocesoru. Pokud se ukáže, že to nestačí, mohl by výrobce přidat vyzařovací trubku, která by pomohla odvádět přebytečné teplo. To znamená, že chce použít Snapdragon v Galaxy S7 za každou cenu.

Snapdragon 820

Samsung měl přitom v plánu vybavit předchozím Snapdragonem 810 letošní vlajkovou loď Galaxy S6. Nakonec od toho upustil právě kvůli problémům s přehříváním a použil vlastní procesor Exynos 7420.

TIP:Qualcomm popírá problémy s přehříváním procesoru Snapdragon 810

Důvodem, proč se Samsung tak aktivně snaží stabilizovat Snapdragon 820, je, že ho pro Qualcomm bude vyrábět s použitím 14nm FinFET technologie právě Samsung. Takže, čím bude mít nový čipset stabilnější výkon, tím vyšší budou nejen prodeje Galaxy S7, ale i zisk jeho polovodičové divize. Qualcomm sám si také nemůže dovolit opakovat problémy předchozí generace.

Snapdragon 820 by se měl dočkat nasazení v prvním čtvrtletí příštího roku a kromě Galaxy S7 by se měl objevit ve špičkových modelech LG, Xiaomi nebo HTC. Proti Snapdragonu 810 má nabídnout až o 40 procent vyšší grafický výkon a zároveň o 40 procent nižší spotřebu.

Zdroje: businesskorea.co, gforgames.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Karl
A brzo shoří i Samsung.
Petr Wagner
Petr Wagner
Pořád se snaží navýšit výkon ale očividně je to za použití dnešních technologií problém. Prostě tak malý čip s takovým výkonem vyrobit nedokáží.
Lucas
Ach, ten vykon! Skoda, ze se nedoziji doby, kdy cip bude mm veliky a mit 600 mld jader.................... Zvlastni to doba, pokrok je ale pokrok!
Petr
Mít obří výkon a přitom aby se procesor nezahřál v zátěži to prostě nejde teplo je třeba nějak odvádět, docela dobře to vyřešil Microsoft.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze