Sluchátka Apple AirPods Max mají problém. Objevuje se v nich voda

Sluchátka Apple AirPods Max mají problém. Objevuje se v nich voda
Fotografie: @donaldfilimon
  • Voda vzniká kondenzací ve chvíli, kdy jsou sluchátka používána
  • Problém představuje fakt, že drahá sluchátka nenabízí žádnou zvýšenou odolnost

Apple na konci letošního roku představil bezdrátová hlavová sluchátka AirPods Max. Ta vynikají povedeným vzhledem a například kovovými náušníky, které nejsou příliš obvyklé. Apple samozřejmě nepodcenil ani výbavu a zvukově se AirPods Max řadí do skupiny nejlépe hrajících bezdrátových sluchátek.

Jako každé novince, ani AirPods Max se nevyhnula kritika a problémy. Jmenuje například velmi vysokou hmotnost, která jde na vrub již zmíněných kovových náušníků. Mnohem závažněji však působí problémy s vodou, které hlásí hned několik uživatelů na Redditu. Uvnitř sluchátek totiž kondenzuje voda. Obtíže uživatelé hlásí nejen při sportování, ale i při zcela běžných činnostech. Po delší době, v řádu několika hodin, se uvnitř sluchátek objevuji kapky vody, které následně stékají a případně i zatékají do útrob sluchátek.

Apple AirPods Max

Problém s vodou uvnitř sluchátek není v zásadě ničím výjimečným. S ohledem na dokonalé utěsnění se kolem uší vytváří teplo a sráží vlhkost. Některá sluchátka to řeší speciálními odvětrávacími otvory, jiná nejsou tak striktně přilnavá a v neposlední řadě jsou tu i modely, kterým vlhkost nevadí a plní alespoň základní stupeň krytí. Apple však AirPods Max žádnou zvýšenou odolností nevybavil, nastává tak vcelku závažný problém. Výraznější vlhkost totiž může vyřadit z provozu senzory uvnitř sluchátek a v krajním případě i sluchátka poškodit. Uživatelé hlásí problémy s vodou, i když například v klidu sedí v místnosti a pracují na počítači.

Apple se prozatím k tomuto konkrétnímu problému nevyjádřil, a tak lze navrhnout jen obecné rady. V prvé řadě si dávat po několika hodinách pauzy v poslechu, případně sluchátka čas od čas otřít suchým hadříkem, který nepouští žádná vlákna.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze