Slepý test 7 vlajkových fotomobilů současnosti. Rozhodněte, který fotí nejlépe!

Slepý test 7 vlajkových fotomobilů současnosti. Rozhodněte, který fotí nejlépe!
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Do slepého fototestu jsme zařadili zástupce společností Apple, Motorola, Honor, Sony, Vivo, Xiaomi i Samsung
  • Fotili jsme v různých světelných podmínkách, ve dne i v noci na různé objektivy

V rámci speciálního (slepého) fototestu jsme si pro vás připravili porovnávací snímky pořízené 7 různými fotomobily, mezi nimiž najdeme Apple iPhone 14 Pro, Sony Xperii Pro-I, Honor Magic5 Pro, Vivo X90 Pro, Xiaomi 13 Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra a Motorolu Edge 40 Pro. Porovnat můžete barevné podání, ostrost, množství detailů, nastavení expozice a další rozdíly mezi jednotlivými smartphony, které jsme očíslovali číslem 1 až 7. V průběhu prohlížení si tak můžete tipnout, které fotky byly vyfoceny kterým telefonem. V připravovaném článku poté najdete kompletní specifikace fotoaparátů včetně odhalení toho, které smartphony se skrývaly pod jednotlivými čísly, tento článek zveřejníme během následujících dnů. Dokážete uhodnout, které snímky byly vyfoceny kterým smartphonem?

Za zapůjčení iPhonu 14 Pro děkujeme společnosti Mobil Pohotovost, která nabízí novinky, díky své službě Koupíš, Prodáš, Prodáš, Splácíš, za ceny již od 98 Kč za měsíc.
Vzorek č. 1
Vzorek č. 2
Vzorek č. 3
Vzorek č. 4
Vzorek č. 5
Vzorek č. 6
Vzorek č. 7
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Mně se nejvíce líbily fotky ze vzorku 7. 5 je určitě Samsung, ty přesaturovaný barvy poznám a 2 bude Apple, páč ten má brutální HDR na automat. Neříkám, že to je špatně, ale realitu mění na kompletně upravenou fotografii. Pěkné porovnání, pro mě jen docela náročné to projít a koukat po jedné na ně, kdyby možná byly v nějaké koláži, dívalo by se to na to snadněji.
Hezký den všem
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Super, kazda fotka ma nieco perfektne. Okrem Sony, vsetci vyrobcovia upravuju fotky softwarom ( sami to priznali), ale nevyzeraju zle
Juraj Slezák
Juraj Slezák
nejako sa zabudlo ze za vyslednu fotku je zodpovedny aj ten co to foti, takze klude s manual rezimom moze z niektoreho mobilu vytiahnu daleko t viac ako automatika....
Václav Tměj
Václav Tměj
Jako za mě nejlepší výsledky 1čka - nejlepší detaily, nepřeostřené, nepřesaturované, problém jen špatná expozice a tím zanikající černé objekty, jinak slušné.

2ka - slušná práce s expozicí ale už znatelně ztrácející se detaily, ale druhé místo za mě.

3ka - slabší než-li dvojka detaily jsou v tahu.

4ka - uměle doostřená, nepůsobí to přirozeně ale velmi slušná expozice

5ka - přesaturované, expozice tmavá, detaily slabota - špatné.

6ka a 7čka prakticky totožné - neprosto nepřirozeně přeostřené scházející detaily, úplně upálené detily v protisvětle asi přehnaná korekce aberace a umělé získávání ostrosti, nelíbí se mi to.

Hodnoceno k přihlédnutí k ceně takových "strojů" k porovnání by bylo vhodné přizvat slušnou střední třídu (do 12 000) nebo tzv. budget (telefony 6-7000) jak ony umí fotit proti této skvadře. Zda to opravdu za tu n-krát vyšší cenu stojí. Nicméně posun kam se telefony dostaly po stráce focení už daleko přesáhly moje očekávání. Kompakty i ultrazoomy jsou tíky tomu již dávnou kapitolou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze