Sledujete český volejbal? Pak vám nesmí ujít aplikace vytvořená samotnými hráči

Sledujete český volejbal? Pak vám nesmí ujít aplikace vytvořená samotnými hráči
Fotografie: Český volejbal
  • Aplikace je k dispozici zdarma pro Android a iOS
  • Obsahuje už i streamy a live score, její tvůrci připravují ale i další vylepšení

Hrají profesionálně volejbal, studují a do toho připravili zcela novou mobilní aplikaci pro český volejbalový svaz. Marek Šulc a Martin Kop chtěli zrychlit informovanost z domácího volejbalového prostředí. Z fanouškovské platformy se stal jeden z nejsledovanějších kanálů. „Jsem rád, že se nám za pomoci volejbalistů z ČVUT podařilo v relativně krátké době spustit mobilní aplikaci Český volejbal. Některé funkcionality ještě doděláváme, ale základní kostra funguje dobře a přehledně,“ prohlásil Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.

Nejrychlejší informace o oblíbené soutěži, týmu, hráčce nebo hráči. To nabízí mobilní aplikace Český volejbal. A vytvořili jí volejbalisté Marek Šulc z týmu Union Raiffeisen Waldviertel a Martin Kop z Odolena Vody, ke kterým se ještě připojil Dominik Stasiowski. „Pohybujeme se už nějaký čas ve volejbalu a milujeme ho. Ostatní sporty mají aplikace a jsou udělané velice dobře. Napadlo nás, že bychom jako bakalářskou práci připravili toto řešení pro volejbal,“ tvrdil Šulc, který je stejně jako jeho kamarádi student na fakultě ČVUT.

Na aplikaci začali pracovat od ledna loňského roku, první návrh předložili v červnu. A co víc – výsledek si volejbalisté obhájili také ve škole. „Sešli jsme se i s předsedou volejbalu panem Pakostou, kterému se to líbilo moc,“ těšilo Šulce, který dříve hrál za Lvi Praha. „Obrovská výhoda byla, že se ve volejbalovém prostředí pohybujeme. Věděli jsme, co by bylo dobré tam mít, co je zbytečné. Pointou bylo to, že jsme chtěli přinést uživatelům a i hráčům a komukoliv dalšímu jednodušší pohled na informace.


Vývoj aplikace neustrnul. V současné době již fungují streamy a live score. V blízké budoucnosti se můžeme těšit i na vylepšení sekce beachvolejbalu. „Jsme moc rádi za tuto aktivitu od extraligových hráčů. Z původně bakalářské práce vzniká pomalu jeden z nejsledovanějších kanálů a stále se rozšiřuje. Aplikace je určena fanouškům, ale nezapomínáme ani na hráče a trenéry,“ prohlásil Marek Pakosta, předseda Českého volejbalu.

Stáhnout Český volejbal

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze