Skype pro Nokii Lumia 610 nakonec zřejmě nebude

4

Jak se můžeme dočíst v nejnovějším oznámení výrobce, komunikační aplikaci Skype už na smartphonu Lumia 610 nevyužijeme. Důvodem je horší zážitek z používání a především slabší hardware, o čemž se psalo už před měsícem. Nyní to máme oficiálně přímo od tiskového mluvčího.

O tom, že Skype nebude fungovat na přístrojích s malou operační pamětí jsme vás informovali před měsícem. Stejně jako o faktu, že se Skype podařilo na modelu Lumia 610 bez problémů spustit. Podle ohlasů ale nebylo využití nijak příjemné a Nokia se rozhodla aplikaci z tohoto modelu stáhnout. Poté vydala i oficiální prohlášení:

„Nokia si váží zákazníků a zážitků, kterých docílí prostřednictvím jejich výrobků a produktů. Nehledě na to, že Skype na přístroji Nokia Lumia 610 funguje, zákazníkům jej nedoporučujeme. Po delším testování bylo zjištěno, že zážitek neodpovídá očekávání a nedokáže se vyrovnat dalším modelům. Proto již v budoucnu nebude možné stáhnout Skype z obchodu Windows Phone Marketplace.“

TIP: Přečtěte si více o přístroji Lumia 610 v našich prvních dojmech.

Horší zážitek se zcela jistě týká především slabého procesoru a menší operační paměti přístroje, jelikož mají všechny ostatní smartphony se systémem Windows Phone v současné době k dispozici 1 GHz procesor a 512 MB operační paměti. Doufejme, že se Microsoftu podaří co nejrychleji Skype optimalizovat a zpřístupnit i na slabším hardwaru. S příchodem Windows Phone 7.5 Refreshed totiž na trhu přibude low-endových přístrojů.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
sj
no to by tedy měli... skype a všechny programy urychleně optimalizovat i pro nižší hardware... když už s takovou kravinou začali, tak to musí dotáhnout pořádně do konce... a neomezovat tak své uživatele, jinak tím pohřbí celý svůj "úžasný" ekosystém, který je rychlý, stabilní a kdo ví co ještě, dřív než vůbec pořádně začne... skype funguje i na androidu na podobném či slabším hardwaru, takže by MS se měl snažit plně funkční skype dostat i na ty nejslabší své zařízení, a to i ten současný skype co na WP teď je, tak je docela nepoužitelný... upřímně dle mého názoru neměl hýbat a minimálními požadavky na systém - 1 cpu, 512 ram, 8 gb hdd mělo zůstat standardem... teď akorát hrozí situace úplně stejná jako je androidu, že se systém bude štěpit a nikde nepůjde dohromady nic... měli se raději inspirovat applem než u googlu... iOS 5.x funguje i na 2-3 letech starých zařízením... android 4 ještě není skoro nikde, všude zastaralá 2.x.x, a to se již plánuje vydat 5 verze....
borsuk
Och boze, ty jejich kidy ze zazitku, dalsi zabijarna pro predrazenou Lumii 610, MS s jejich uzasnym systemem radeji dava ruce pryc. Neverim ze casem vydaji verzi i pro tento model, jinak je to pro mne zcela nepochopitelny tah.
Dano
A co im brani urobit Skype "Lite" bez videohovorov?Text a klasicky hovor to snad utiahne,nie?Videohovor ozeliem.Ak ked to nezvladne ani to, tak je to haraburda horsia ako stare WM telefony co sa daju teraz za par korun kupit a dokazu velmi vela...Ked si k tomuto clanku pridam este postrehy z testu kedy aj nacitanie navigacie tomuto modelu dlho trvalo a celkove bol pomalsi ako je u WP zvykom,plus este ine obmedzenia co ma ohladom multitaskingu a tak, tak uz neviem naco prisiel na trh a este za tu cenu.Kto si to kupy bude asi dobre nadavat na cely WP asi ako ti co si niekedy kupili lacny Android a nadavali potom na cely system (nepravom).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze