Nokia představila Lumii 610 pro Česko a hudební aplikaci MusicJet pro WP

3

Na dnešní tiskové konferenci v Praze pro Českou republiku a Slovensko Nokia oficiálně představila nový a zatím nejlevnější telefon z rodiny Lumia – Nokia Lumia 610. Kromě oficiální ceny a dostupnosti telefonu došlo i na oznámení nové aplikace MusicJet pro Windows Phone.

Nokia Lumia 610 – nejlevnější okna od Nokie

Nokii Lumii 610 jsme si už v únoru představovali v podrobném preview, kde najdete všechny specifikace a měli jsme možnost si telefon vyzkoušet i na veletrhu v Barceloně, ze kterého jsme vám zprostředkovali první dojmy.

Fotografie z tiskové konference a srovnání aktuální řady Lumia (místo 800 je zde N9)

Zásadní informace, které jsme se ale na dnešní tiskové konferenci dozvěděli, je kromě toho, že telefony budou dostupné v klasických Lumia barvách (bílá, tyrkysová, purpurová a černá), samozřejmě dostupnost a cena na českém trhu.

  • Začátek prodeje: 1. června ve volném prodeji (v červenci potom v nabídce operátorů)
  • Prodejní cena: 5 990 Kč

V telefonech na místě samozřejmě běžel Windows Phone s poslední aktualizací Tango, která mimo jiné přináší do Lumií konečně také Wi-Fi tethering. S touto aktualizací se podpora sdílení internetu dostane samozřejmě i do ostatních Lumií.

Klient pro hudební službu MusicJet

Při příležitosti představení nového smartphonu zástupci Nokie také uvedli nového klienta pro hudební streamovací službu MusicJet. Ta je samozřejmě dostupná už dlouho pro Android, iOS a Symbian, nyní se ale za podpory Microsfotu a Nokie konečně dostává také na Windows Phone telefony.

Nejedná se o žádnou exkluzivitu pro Nokie. Aplikace bude dostupná pro všechny WP telefony v horizontu několika příštích dnů. Navíc všichni uživatelé dostanou na měsíc zdarma možnost používat službu v placené variantě, která mimo jiné nabízí v telefonu možnost si stáhnout vybrané písničky offline do paměti telefonu. Po měsíci používání však budete muset za tuto funkci zaplatit paušální částku 149 Kč / měsíc nebo se spokojit pouze s online streamováním.

Diskuze ke článku
title
Cena šíleně přemrštěná. Vzhledem k tomu, že se dá na trhu sehnat Lumia 800 za cca 7000,- je tohle neprodejný. Ta osmistovka sice bude šedivka, ale vzhledem k tomu, že ji můžete reklamovat v jakémkoliv nokia servise, má klasickou dvouroční záruku, manuál v čestině, menu v češtině atd. se určitě vyplatí. Jediný omezení je snad nemožnost nastavit seznam jako vyhledávač místo bingu.. což se dá zkousnout ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze