Skládací telefony v Číně. Vládne jim Huawei, Xiaomi mimo TOP 5

5
Skládací telefony v Číně. Vládne jim Huawei, Xiaomi mimo TOP 5
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Čínský trh s ohebnými telefony meziročně roste o 72 %
  • Po Huawei se daří i Oppu a Samsungu
  • V segmentu dražších skládaček vládne jednoznačně Huawei a Samsung

Ohebné telefony jsou mezi námi již zhruba 5 let a za tu dobu se k nim přiklonila řada předních výrobců. Na druhou stranu to ne každý musí poznat, protože na evropských trzích, včetně toho českého, je výběr poměrně omezený. Běžně v obchodech narazíte na Samsungy, Motoroly a tu tam zahlédnete nějaký ohebný Honor či Oppo. Jiná situace však panuje na čínském trhu, kde je nabídka výrazně pestřejší. Vesele zde prodává své ohebné produkty Xiaomi, více se tu daří i domácímu Huawei, byť i ten lze zakoupit na českém trhu.

Server ithome.com přinesl zajímavé statistiky týkající se právě velkého čínského trhu. Během prvního pololetí roku 2023 došlo meziročně k nárůstu o 72 % v případě prodejů nových zařízení s ohebným displejem.

Žebříček dodávek, který připravila agentura Cinno Research, ovládá v první polovině tohoto roku Huawei, údajně je to velmi dobrými prodeji modelu Mate X3, a to ačkoliv telefon postrádá 5G. V těsném závěsu je na druhém místě Oppo následované Samsungem. První pětku s menším odstupem uzavírá Vivo a Honor. Až na šesté pozici je Xiaomi a sedmou příčku zaujímá Motorola.

Ohebné telefony v Číně

Zajímavá je rovněž statistika týkající se ohebných telefonů s horizontálním skládáním, tedy kategorie bez „véček“. V tomto segmentu opět vládne Huawei následovaný Samsungem. Třetí pozici drží Honor a čtvrté je Vivo. Tato čtveřice pak mezi „skládačkami“ s horizontálním ohnutím drží 79% tržní podíl.

Ohebné telefony v Číně

Poslední přehled zohledňuje telefony ohebné konstrukce vyšší kategorie. Cena je stanovena na 10 000 jenů, což je v přepočtu zhruba nad hranicí 35 tisíc korun. V této kategorii Huawei již dominuje a třímá 50% tržní podíl. Zhruba 45% podíl má pak mezi dražšími kousky Samsung, což znamená, že toto duo ovládá segment prémiových skládacích telefonů na čínském trhu. Pouze pár procent pak zbylo na Honor.

Ohebné telefony v Číně
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Tak já se nedivím. Huawei nemá svůj top model o nic očesanej jako Xiaomi nebo Honor. Má voděodolnost i bezdrátové nabíjení. Vesměs mu nic nechybí. Teda v Číně. U nás zatím jo kvůli gms.
Viktor Čistý
Viktor Čistý
ULTRATENKÉ a zároveň VELMI DOBŘE VYBAVENÉ Xiaomi Mix Fold 3 a Honor Magic V2 jistě POSUNOU VÝŠE % OBOU FIREM :)

Za mě JE VELKÁ ŠKODA, že X-MF3 BOHUŽEL NEMÁ 4G B20 800MHz a i 5G n28 700MHz má jen ve frekvenčně užší verzi n28a (je tu rovněž otázka CN vs EU kompatibility v tomto bandu) + vzhledem ke stále DOSTI MIZERNÉMU "pokrytí" n1 2100MHz a n3 1800MHz pásmy NEMÁ SMYSL ZVAŽOVAT INDIVIDUÁLNÍ DOVOZ :(((

..snad JEDINĚ pokud často NEOPOUŠTÍTE VELKÁ MĚSTA a máte tam DLOUHODOBĚ DOBROU ZKUŠENOST se stabilitou 5G v n1 & n3 + 4G B1, B3, B7, (B8) bandech ;)
Pc Wifi
Pc Wifi
no nevim, huawei jo ? tak bud je LTE na tom v cine velmi dobre a nebo kupujici delaji kompromis, sice skladacka ale jen LTE. Zrovna v cine mi prijde ze 5G je vic nez nutne a leckde vytrhava hned nekolik trnu v pretizenych lokalitach...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze