Budoucnost se rozevře již 20. února! Video láká na představení ohebného Samsungu

5× aktualizováno
Budoucnost se rozevře již 20. února! Video láká na představení ohebného Samsungu
  • Telefon s ohebným displejem od Samsungu by měl nést označení Galaxy Fold
  • Samsung pracuje s Googlem na speciálním prostředí Androidu
  • Smartphone bude představen v únoru 2019 s předpokládanou cenou 55 tisíc korun

Aktualizováno 12. 2. 2019

Jihokorejský výrobce v novém videu umístěném na Twitteru oficiálně potvrdil představení ohebného smartphonu, které připadne na 20. února 2019 společně s představením nových Samsungů Galaxy S10.

Aktualizováno 16. 1. 2019

K představení ohebného smartphonu od Samsungu by mělo dojít již za pouhý měsíc na události s příhodným názvem „Samsung Galaxy UNPACKED 2019“. Čínské ministerstvo průmyslu a informačních technologií (CMIIT) mezitím tomuto zařízení s označením SM-F9000 udělilo certifikaci, a Čína se tak pravděpodobně stane jedním z trhů, kde se bude očekávaný telefon v limitovaném počtu jednoho milionu kusů prodávat. Ohebný Samsung Galaxy Fold by měl disponovat 512GB úložištěm, 6 000mAh baterií a nejnovějším Snapdragonem 855. Z barevných variant bychom se mohli dočkat klasické černé a také stříbrné barvy.

Samsung ohebný telefon

Aktualizováno 4. 12. 2018

Agresivní konkurence z Číny dělá Samsungu v poslední době na čele pěkně hluboké vrásky, a i proto vkládá jihokorejský výrobce nemalé prostředky do technologie ohebných displejů. Ohebný Samsung Galaxy F má být naštěstí představen již příští rok a cena za prémiové technologie rozhodně nízká nebude. Podle posledních zpráv Samsung chystá vyrobit pouze jeden milion kusů a zařízení mát být tím pádem značně exkluzivní záležitostí. Dalším cílem společnosti je, aby byla značka vnímána jako více prémiová, než tomu bylo doposud. Cíloví zákazníci mají být podle dostupných informací muži ve věku kolem čtyřiceti let. Takoví uživatele jsou totiž zpravidla ochotni utratit více než mladší lidé.

Aktualizováno 13. 11. 2018

Jak by mohl nový Samsung Galaxy F vypadat ukazuje pěkně zpracované video z kanálu Concept Creator. Jedná se však o pouhý koncept založený na demonstraci ohebného displeje, která proběhla minulý týden během Samsung konference pro vývojáře. Finální podoba Galaxy F je zatím neznámá.

Aktualizováno 13. 11. 2018

Korejská agentura Yonhap News Agency prozradila několik drobností o ohebném displeji od Samsungu a jeho využití. Smartphone, ve kterém se bude ohebný displej nacházet, by se doopravdy měl jmenovat Galaxy F a na trh by se měl dostat v březnu 2019 – přibližně měsíc poté, co bude představena vlajková loď z řady Galaxy S, která by měla podporovat i sítě 5G (na rozdíl od Galaxy F).

Galaxy F bude exkluzivní záležitostí a tomu bude odpovídat i cena. Podle Yonhap News Agency bude dosahovat výše 1 770 amerických dolarů, což je v přepočtu na české koruny 59 tisíc (včetně daně). Cena se navíc může ještě mírně změnit. Už nyní však víme, že si od telefonu Samsung slibuje mnoho. DJ Koh oznámil, že se chystají vyrobit alespoň milion kusů a v případě, že bude odezva trhu dobrá, číslo ještě navýší.

Původní informace z 5. 11. 2018

Šušká se, že dlouho očekávaný smartphone s ohebným displejem od Samsungu by mohl být představen již tento měsíc během vývojářské konference v San Franciscu. Půjde však o představení „za zavřenými dveřmi“ a šance, že by byl telefon oficiálně oznámen veřejnosti, jsou doopravdy malé. Té by mělo být zařízení představeno až na začátku roku 2019.

Podle nejnovějších informací by se mohl telefon jmenovat Galaxy F jako foldable (skládací) a mít modelové označení SM-F900U. Předprodukční vzorky, které jsou již testovány v USA, v sobě nesou verzi softwaru nazvanou F900USQU0ARJ5. Díky specifikům ohebného displeje se počítá rovněž s upraveným prostředím Androidu, na kterém má Samsung úzce spolupracovat s Googlem.

Další varianty s označením SM-F900F a SM-F900N, které s největší pravděpodobností představují modely pro evropský a asijský trh, zase indikují, že smartphone bude k prodeji celosvětově. O samotných specifikacích zařízení bohužel zatím mnoho nevíme. Jednou z informací, která se zdá být důvěryhodná, je, že telefon nabídne úložiště o velikosti 512 GB a cenovku, která by mohla dosáhnout až 60 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Dúfam, že čím skôr to príde aby mohli všetci zistiť aká je to blbosť a bude sa pekne pokračovať tam kde dnes.
Keby miesto blbostí radšej pracovali na batériách....
Absolut NoFak
Tak "speciální" verzi Androidu vidíme v každém Samsungu a podle toho to taky vypadá.
petd
pokud by byl bez ramecku a s rozumnou vahou a tloustkou tak proc ne i ta cena by pak byla odpraveditelna i kdyz by to byl jen klenot co si vetsina lidi nekoupi
skacelp
Tak cenovka bude za 60 tisíc, to už víme. Ale jaká na ní bude cena, to je zatím tajemstvím!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze