Notch se blíží! Nevyhne se dokonce ani zarputilému odpůrci výřezů – Samsungu

14
Notch se blíží! Nevyhne se dokonce ani zarputilému odpůrci výřezů – Samsungu
  • Samsung na konferenci pro vývojáře ukázal ohebný displej
  • Zároveň nastínil, jak budou vypadat typy výřezů, se kterými se v budoucnu setkáme

Včerejší den ukázal, že pořekadlo „nikdy neříkej nikdy“ platí i pro Samsung. Na konferenci pro vývojáře se firma pochlubila technologií ohebného displeje. Mimo to odhalila podobu výřezů, se kterými se v budoucnu u telefonů Samsung budeme setkávat. A to i přesto, že byl Samsung vždy zarputilým odpůrcem výřezů, právě kvůli čemuž někteří dávali přednost telefonům tohoto výrobce. Zdá se však, že výřezům zkrátka nelze uniknout, a to, kvůli čemu se Samsung ještě nedávno posmíval Applu, bude k vidění i na jeho vlastních výrobcích.

Displeje Infinity-U, Infinity-V nebo Infinity-O nám dávají dobrou představu o tom, jak budou nové výřezy vypadat. Písmeno za pomlčkou napovídá, jaký tvar budou mít. Výřez do písmene U či V je celkem obvyklý. Více zaujme výřez do O, který se nachází u levého rámečku telefonu a není spojen s „čelem“ telefonu. Na kompletně bezvýřezový displej dojde až s New Infinity, kde se žádného „notche“ nedočkáme. Půjde snad o technologii, která umožní důležité senzory umístit přímo pod povrch displeje a přesto si zachovat plnou funkčnost, a zda se ji dočkáme už u nového Samsungu Galaxy S10, ukáže až čas.

Výřezy displejů Samsung
Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Jste si jistí, že je to notch? Třeba je to jen vypálená ikona baterie ve stavovém řádku, anebo se lágnul systém a nestačil rychle překreslit grafiku na obrazovce.
Petr
To bylo řečí, odmítání a tvrzení, že nikdy.....

No a nakonec to ani tak nebolelo :D

Jde o to zda to Samsung dobře zastavuje do designu. Na iPhone X to nijak nevnimam člověk si za 2-3 dny zvykne a v těch rozích mate stavové ikony.
Carda
No máte co jste chtěli a Sony se taky co nevidět přidá jelikož oni jen berou to co už je viz. XZ3 s zaobleným displejem :-D A já se směji jelikož tohle stejně nepodporuji a co jsem chtěl už mám i když se to bude později blbě shánět tak stejně u toho zůstanu.
Anonym
Jsem zvedavej na další ingenious

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze