Právě představený displej od Samsungu můžete ohýbat, natahovat i rolovat

23
Právě představený displej od Samsungu můžete ohýbat, natahovat i rolovat
  • Nové ohebné displeje s technologií Infinity Flex Display jsou o 45 % tenčí
  • Na nepředstaveném smartphonu s ohebným displejem budete moci spustit až 3 okna s otevřenými aplikacemi najednou
  • Samsungu vyjádřil podporu i Google a slíbil, že se bude podílet na vývoji prostředí One UI stvořeného pro ohebné displeje

Pouze před pár minutami Samsung představil svou vizi mobilních telefonů budoucnosti. Těm pochopitelně nesmí chybět to nejlepší z hardwaru včetně ohebného displeje – technologie nazvaná jako „Infinity Flex Display“. Ta umožní opakované ohýbání, natahování nebo dokonce kompletní srolování displeje.

Před Samsungem během vývoje této přelomové technologie stála výzva spočívající ve vytvoření displeje tenčího. To se jihokorejské společnosti povedlo a nové panely by měly být o 45 % tenčí. Díky upravenému prostředí One UI bude navíc možné mít spuštěné až tři okna aplikací najednou a pracovat s nimi. Zlepší se také využití plochy displeje a uživatelé najdou vše důležité v dosahu palce. Ke konci prezentace zástupce Googlu potvrdil, že Samsung může počítat s jejich plnou podporou při vývoji prostředí, které bude naplno využívat potenciál ohebného displeje.

Diskuze ke článku
Lukáš
Mnozí zde asi netuší, co je to vývoj a proč se podobná zařízení ukazují světu. Nikdo neuvažuje, že by v této podobě dělal smarphony, to je ještě daleko. Ale dali jasný vzkaz, že takový displej umí vyrobit a lze ho použít podobným způsobem. Je to prezentace technologické vyspělosti a ukázka jak zkouší nové technologie. Nelze jinak než jim v podobném snažení držet palce. Nebýt takových, kdo ví jak by telefony dnes vypadaly.
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 8. 11. 2018 07:13
Obávam sa, že tu si budeme musieť počkať na Apple aby všetkým ukázal ako sa to má používať v mobiloch. Ak teda túto technológiu niekedy budú chcieť použiť. Každopádne vývoj ide dopredu to je dobre akurát využitie zatiaľ nevidím. Možno reklamné banery na budovách alebo niečo podobné.
Martin
To toho ukázali ???????? tak nic počkáme si na příští rok bylo jasné že jen budou mluvit o něm ale nic víc neukazi.
Zbyněk
A co čekáte? Funkční zařízení připravené jít na trh?
Tohle je všechno daleká budoucnost k tomu až bude finální zařízení je dlouhá cesta zvlášť pokud to bude opravdu premiovka za velký peníze tak to musí nějak vypadat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze