Sítě 5G v ČR se oddalují, ČTÚ prodloužil veřejnou konzultaci podmínek

Sítě 5G v ČR se oddalují, ČTÚ prodloužil veřejnou konzultaci podmínek
Fotografie: Honor
  • Děje se tak v souvislosti se současnou nepříznivou situací způsobenou koronavirem
  • Připomínky k návrhu bude možné v rámci veřejné konzultace nově uplatnit až do 4. května 2020

Český telekomunikační úřad včera v tiskové zprávě oznámil prodloužení lhůty pro uplatnění připomínek ve veřejné konzultaci k návrhu podmínek chystaného výběrového řízení na kmitočty v pásmech 700 MHz a 3,5 GHz. Připomínky k návrhu bude možné v rámci veřejné konzultace nově uplatnit až do 4. května 2020.

ČTÚ v tiskové zprávě uvádí, že zohlednil současnou nepříznivou situaci a vyhověl společné žádosti asociací a sdružení zastupující podnikatele na telekomunikačním trhu. Při stanovení prodloužené lhůty ČTÚ zohlednil skutečnost, že diskuse se zástupci sektoru k problematice podmínek výběrového řízení probíhaly již před vlastním zahájením veřejné konzultace. Proto přihlédne ke všem připomínkám, které obdrží nejpozději do 4. května 2020.

Dále uvádí, že tento časový prostor umožní všem zájemcům připravit a předložit relevantní připomínky tak, aby finální podmínky připravovaného výběrového řízení byly nastaveny optimálně pro naplnění jeho zamýšlených cílů. O dalším postupu v přípravě výběrového řízení bude ČTÚ informovat průběžně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze