Oppo Reno s 10násobným zoomem bude využívat technologii OZO Audio od Nokie

5× aktualizováno
Oppo Reno s 10násobným zoomem bude využívat technologii OZO Audio od Nokie
  • Technologii OZO Audio od Nokie Oppo nazývá Audio Focus
  • Telefony byly oficiálně představeny 24. dubna 2019 v Curychu

Aktualizováno 27. 4. 2019

Nedávno představené Oppo Reno bude spoléhat na zvukovou technologii, kterou jsme doposud mohli vídat pouze u smartphonů značky Nokia. Takzvané „OZO Audio“ používá k zachycení zvuků sérii mikrofonů, které snímají okolí telefonu v 360 stupňích. Informaci přinesl nokiamob.net, který rovněž uvedl, že Oppo bude tuto technologii nazývat Audio Focus.

Aktualizováno 23. 4. 2019

V současnosti jediný konkurent „mistra zoomuHuawei P30 Pro, Oppo Reno, disponující desetinásobným zoomem, dorazí podle informací zveřejněných na weibo.com na trh již 10. května. Na zadní straně se bude nacházet 13megapixelový „periskop“ se světelností f/3.0 spolu s hlavním 48megapixelovým f/1.7 senzorem a ultraširokoúhlým snímačem o světelnosti f/2.2 a rozlišení 8 megapixelů. Selfie kamerka s rozlišením 16 megapixelů se bude vysouvat z horního rámu zařízení, které bude osazeno velkým 6,6palcovým AMOLED displejem s Full HD+ rozlišením a integrovanou čtečkou otisků prstů.

Oppo Reno

Oppo Reno s desetinásobným zoomem bude nabízeno ve třech konfiguracích s cenovkou startující na 3 999 čínských juanech (zhruba 16 tisíc korun i s daní) za variantu s 6 GB RAM a 128GB úložištěm. Vyžadujete-li více úložného prostoru, sáhnete po verzi s 6 GB RAM a 256GB úložištěm za cenu 4 499 CNY (přibližně 18 tisíc korun i s daní) a ti nejnáročnější zvolí variantu s 8 GB RAM a 256GB úložištěm za 4 799 CNY (zhruba 19 tisíc korun). Kdy, a jestli vůbec, se objeví přímá konkurence Huawei P30 Pro na českém a slovenském trhu zatím není známo.

Aktualizováno 14. 3. 2019

Hlavním konkurentem očekávaného Huawei P30 Pro se pravděpodobně stane Oppo Reno, a to díky senzoru s desetinásobným přiblížením, čemuž napovídají i fotografie zveřejněné na sociální síti weibo.cn. Snímky dávají tušit, s jakou kvalitou bychom přibližně mohli počítat a nám nezbývá než doufat, že se jedná o opravdové ukázky z fotoaparátu telefonu a nikoliv pouze o fotomontáž, jak se bohužel v poslední době takřka stalo pravidlem. Oppo Reno se má představit na začátku příštího měsíce a uvnitř najdeme poměrně výkonný čipset Snapdragon 710.

Fotografie z Oppo Reno

Aktualizováno 13. 3. 2019

Díky čínskému leaksterovi, který působí na sociální síti weibo.cn, nyní známe čtyři barevné verze, ve kterých Oppo Reno dorazí na trh. Mezi nimi najdeme kromě zelené Aurora Green také černou, fialovou, ale i jemně narůžovělou variantu.

Aktualizováno 12. 3. 2019

Včera oznámená nová produktová řada Reno od Oppa nyní dostává konkrétnější obrysy. Prvním telefonem se totiž podle leakera Star universe stane smartphone s desetinásobným bezztrátovým zoomem. Ve výbavě novinky bychom také měli najít ultraširokoúhlý senzor a standardní 48megapixelový senzor Sony IMX 586, kterým disponuje i Honor View20. K představení nového telefonu by pak mělo dojít již 10. dubna.

Původní informace z 11. 3. 2019

Značky, podznačky, produktové řady a speciální edice. Trh s mobilními zařízeními se dnes neustále rozšiřuje (minimálně díky rostoucí segmentaci jednotlivých produktů) a viceprezident společnosti Oppo, Brian Shen, oznámil novou produktovou řadu s názvem Reno.

Představení Rena proběhlo v klasickém čínském stylu, tedy na sociální síti Weibo, kde samotné Oppo upozornilo na to, že se nejedná o novou podznačku, nýbrž o novou produktovou řadu. Více informací zatím bohužel nemáme, pravděpodobně by se však mohlo jednat o řadu herních telefonů, jejíž název jsme na rozdíl od konkurenčního iQOO schopni vyslovit.

Diskuze ke článku
Bukkake Sun
Čekám, že tu bude za tři dny aktualizace, že to byl fake.
Pan Tau
Tak jako od hulhajeje. Fotky ze zrcadlovky, aby oklamali lidi.
Mike
Huawei moc nemusim, ale zoom na Mate 20 pro je naozaj dost dobry, tak verim, ze tento 10 nasobny ktory prinesu Huawei aj Oppo bude skvely. Konkurencia je len dobra:)
M.L.
cca 7 roky po Nokii 808 PureView / Lumia 1020 a výrobcom sa konečne záčina dariť, klobúk dole :D ten zoom som mal odskúšaný na oboch a moja 1020 so statívom robí parádne divy do dnes aj keď nemajú až toľko detaily ako na tých obrazkoch tuto.. proste doba napreduje a s ňou aj nové technológie a možnosti jej využitia :D Akože nechcem sa nikoho v redakcii dotknúť ale ten čo robí porovnanie akože top fotomobilov tak by mal zapracovať na tom aké a ako foto porovnáva lebo niekedy samsungu riadne niekto nadržiava a je to vidieť :D veď galaxy s10 je vo vašom teste horšia ako pixel 3 a ono to je vidieť že je horší samsung ale akože inokedy vedie len samsung ta to sa mi až nechce veriť, lebo stačí sa pozrieť na zahranične redakcie ktoré sa sústredia na kvalitu a spracovanie jak všetkých druhov fotoaparátov tak aj mobilom a sami hodnotia že samsung nepatrí medzi naj foto-mobil :D ale dosť nie žeby som totálne nemal rad samsung ale kde sú ty hejteri čo sa smiali keď unikli informácie o Nokii 9 s piatimi foto-modulmi že na čo to je keď dva úplne stačia a hľa par mesiace na to boli mobily s tromi foto-modulmi od samsungu a ďalších výrobcov a nik to neriešil a následne aj so štyrmi a každý ticho bo je to samsung akože vážne ? :D som zvedaví ako obstojí u Vás test Nokii 9 PureView, snáď ho dostane ten pravý človek ( ako Martin Pultzner - to boli články), ináč som váš fanda a články čítam takmer každý deň už takmer 12 rokov ale v poslednom období im niečo chýba ale asi to bude ľuďmi ako to píšu ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze