HTC se s telefony možná brzy zcela stáhne z čínského trhu

3
HTC se s telefony možná brzy zcela stáhne z čínského trhu
  • Pravděpodobně jde o důsledek jejich slabých prodejů
  • Už vloni HTC přestalo telefony nabízet v Indii

HTC na tom co se týče mobilních telefonů již dlouhé roky není vůbec dobře. Spíše než na smartphony se výrobce zaměřuje na virtuální realitu, kde se značce HTC daří rozhodně mnohem lépe a v této oblasti není žádné stahování se na místě. V loňském roce se ale firma rozhodla přestat své telefony nabízet na indickém trhu a nyní se zdá, že by podobný osud mohl následovat i trh čínský. Dle aktuálně dostupných informací se například telefony HTC již neprodávají ve velkých obchodech JD.com nebo Tmall.

Výrobce tak v Číně své mobilní telefony prodává skrze své oficiální obchody, ale ani v nich již například nelze sehnat starší kousky jako HTC U11 a U11+. Je tak možné, že výrobky divize mobilních telefonů HTC pouze vyprodá zásoby a následně se z čínského trhu úplně stáhne. Postupné zeštíhlování lze pozorovat na více frontách, například na počtu nově představených telefonů. Letos HTC ještě žádný standardní smartphone nepředstavilo. Zpomalila se také rychlost přípravy aktualizací na Android 9.0, byť již výrobce prozradil konkrétní časový harmonogram.

Diskuze ke článku
Jiří Švarc
Jiří Švarc
Kdyby HTC nekrachovalo, tak bych i přemýšlel o U Ultra 64GB pod 5000 Kč. To je jediné, co mají z nabídky docela zajímavé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze