HTC One Max již tento týden: kvalitní fotografie (14x aktualizováno)

Dle četných úniků informací v minulých týdnech je již téměř jisté, že se HTC vydá stejnou cestou jako Samsung a řada dalších výrobců, tedy že bude připravovat různé velikostní odvozeniny své vlajkové lodě. Budoucí malý model bude následováni velkým One Max s 5,9palcovým displejem a čtečkou otisků prstů. Možná bude ale nakonec poháněn jiným čipsetem než se původně myslelo.

Aktualizováno 14. 10. 2013

Zřejmě pouhý den před oficiálním představením se nám HTC One Max odhalujena doposud nejkvalitnějších fotografiích. Můžeme si tak prohlédnout každý detail a to včetně čtečky otisků prstů na zadní straně pod čočkou fotoaparátu s Ultrapixely. Dále vidíme odemykací tlačítko na pravém boku, což je u HTC nevídané. Na horní straně je pak infraport.

Aktualizováno 11. 10. 2013

Ačkoliv se představení HTC One Max nezadržitelně blíží, úniky fotografií neustávají. První obrázek na odkrývá možnosti čtečky otisků prstů. HTC zřejmě přinese možnost mít na každý prst nastavenou jinou funkci po dotknutí, což je poměrně praktické. Dnešní únik pak doplňuje fotografie zachycující model One Max při tvorbě textu. Všechny otázky budou zodpovězeny již příští týden, pravděpodobně 15. října, kdy by obří novinka měla být představena.

Aktualizováno 10. 10. 2013 - specifikace

HTC se přeci jen zřejmě nepodařilo chystaný model uhlídat. Na internetu se objevily vyfotografované specifikace, které má na svědomí Steve Hemmerstoffer, což je redaktor Nowherelse.fr. Známe tedy typ procesoru, jeho takt, rozměry One Max a také informaci o třech typech úložného prostoru. Překvapivě se dostane také na slot pro paměťovou kartu. Vše najdete přehledně v tabulce pod tímto odstavcem. Stále však musíme mít na paměti, že se jedná o nepotvrzené informace a na finální specifikace si budeme muset počkat do příštího týdne.

Technické parametry HTC One max

Kompletní specifikace
Konstrukce164,5 × 82,5 × 10,3 mm, 217 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 3, 5,9" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4 Mpx (2 688 × 1 520), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2013, ?

Aktualizováno 9. 10. 2013

Spekulace o obřím HTC One Max spějí ke svému cíli. Vynořily se informace o přesném datu představení, které údajně proběhne již 15. října, tedy příští týden v úterý. HTC také již údajně rozeslalo pozvánky novinářům v Asii. Dočíst se na nich mohou to, že by jeden prst měl otevřít velký pohled. To by mohlo být vodítko k již delší dobu spekulované čtečce otisků prstů. Nezapomeňte i nadále sledovat mobilenet.cz, kde budeme vývoj kolem HTC One Max i nadále sledovat.

Aktualizováno 7. 10. 2013

Pár dnů před předpokládaným představením jsme se dočkali ještě úniku dalších živých fotografiích, na kterých je zachycena verze pro amerického operátora Verizon. Ačkoliv je na obou snímcích One Max vidět pouze z čelní strany, zdroje hovoří o odnímatelném zadním krytu a také o již spekulované čtečce otisků prstů.

Termín tiskové konference - aktualizováno 28. 9.

O chystaném tabletofonu od HTC nyní chvíli nebylo slyšet, to ale neznamená, že na něm HTC pilně nepracuje. Nejnovější únik hovoří o konkrétním datu, kdy má být telefon představen. Některé zdroje hovoří o 17. říjnu, spekuluje se také ještě o dřívějším termínu, 15. říjnu. Tak jako tak bychom se už v polovině měsíce měli představení dočkat. Jedná se o logický termín, díky kterému ještě model One Max stihne předvánoční trh. Zároveň telefon prošel čínským telekomunikačním úřadem a opět se tak můžeme podívat na již známý design se senzorem otisků prstů na zadní straně.

Nové fotografie a informace o čipsetu - Aktualizováno 16.9.

Součástí každého dne musí být poslední dobou také únik nepředstaveného telefonu, a tentokrát tu opět máme HTC One Max, které se ukazuje na dalších, tentokrát velmi kvalitních fotografiích. Na nich si můžeme detailně všimnout čtečky otisků prstů. Na známém Twitter účtu @evleaks se navíc dnes objevila informace, že nový One Max bude místo Snapdragonu 800, jak se dosud předpokládalo, používat čipset Snapdragon S4 pro se čtyřmi jádry a taktem 1,7 GHz.

Aktualizováno 14. 9. 2013

HTC One Max opět uniká, tentokrát se nám na fotografii opět ukazuje zadní strana zařízení. Ta zřejmě bude obsahovat čtečku otisků prstů, konkrétně ve čtverečku pod fotoaparátem. Srovnání velikosti s HTC One už pro nás také nic nového není a nám nezbývá než čekat, kdy bude konečně HTC One Max představeno. Už se ale opravdu blíží ten správný čas, o telefonu toho totiž víme až nezdravě hodně.

Fotografie nastiňuje rozměry zařízení a přítomnost čtečky otisků prstů

Aktualizováno 13. 9. 2013

Poměrně dlouhou dobu jsme o velikánovi od HTC neslyšeli. Dnešní novinka je pouze menšího charakteru a o samotnému telefonu nám nic nového neříká. Twitter účet Evleaks však zveřejnil zřejmě oficiální logo modelu One Max, které bude HTC používat.

Aktualizováno 29. 8. 2013

Po necelých dvou týdnech o sobě obr od HTC dává znovu vědět. Na serveru ePrice.com se objevila další dvojice fotografií, na kterých vidím One Max ve společnosti současné vlajkové lodi HTC One. Na druhé fotografii, kde je vidět zadní strana, si opět můžeme všimnout zajímavého čtverečku umístěného pod fotoaparátem. Již dříve se spekulovalo, že by mohlo jít o čtečku otisků prstů a dle posledních informací se čtečky opravdu dočkáme. Nové informace o výbavě známé nejsou a tak i nadále vycházíme z dřívějších specifikací, které najdete níže v tomto článku.

Aktualizováno 19. 8. 2013 - nová fotografie

Nejnovější fotografie konečně dává tušit reálnou velikost modelu One Max ve srovnání s One a One mini. Odhaluje však také dvě další zajímavé věci, které na původních fotografiích k vidění nebyly, zejména pak na té minulé, domnělé oficiální. To by však korespondovalo s reakcí HTC právě na minulou fotografii. Výrobce se totiž nechal slyšet, že nezachycuje finální podobu modelu. Možná se tak dočkáme ještě něčeho. Je černý čtvereček pod fotoaparátem na zadní straně opravdu čtečka otisků prstů, jak spekulují zahraniční média, nebo jde jen o nálepku? Zajímavá je také trojice konektorů v dolní části telefonu. Naznačovat by mohly možnost připojení nové dokovací stanice, krytu pro bezdrátové nabíjení nebo možná pouzdro s flipem? Necháme se překvapit.

Fotografie zachycující velikost, domnělou čtečku otisků prstů nebo konektory

Aktualizováno 12. 8. 2013 - tisková fotografie

Příchod obřího tabletofonu od HTC se nezadržitelně blíží, o čemž svědčí intenzivnější úniky. Po prvním fotografiích v minulém týdnu přináší Twitter účet Evleaks první tiskovou fotografii, která údajně zachycuje HTC One Max. Nové informace o výbavě prozatím nepřibývají a také stále vycházíme z dřívějších spekulací. K představení novinky by mělo dojít údajně již začátkem září.

HTC One Max

Aktualizováno 6. 8. 2013 - další fotografie a tajný přepínač

Po včerejším úniku prvních fotografií se dnes dočkáváme další. Ta nám dává lepší možnost si představit velikost HTC One Max. Je totiž porovnáván s Motorolou XT882, která nabízí 4palcový displej. HTC One Max by měl disponovat 5,9palcovým displejem. Uniklá fotografie poodhaluje také jakési tlačítko či přepínač na levém boku. prozatím není známo, oč přesně jde, avšak spekuluje se, že by mohlo jít o uvolnění zadního krytu a tím pádem zpřístupnění baterie.

Aktualizováno 5. 8. 2013 - první fotografie

Po necelém měsíci opět slyšíme o obřím telefonu od HTC, která zapadne do rodinky One. Jeho název by měl být One Max a výsadou bude 5,9palcový FullHD displej. Opět se potvrzují dřívější spekulace o použití procesoru Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,3 GHz a 2 GB RAM. Příjemným překvapením je 16GB interní paměť s možností rozšíření paměťovými kartami. Fotoaparát vsadí na Ultrapixely a dočkáme se optické stabilizace stejně jako u modelu One. Přední kamerka nabídne rozlišení 2,1 megapixelů a v případě baterie se spekuluje o kapacitě 3300 mAh. Kromě informací o výbavě unikly také dvě fotografie, ze kterých je patrné, že se HTC nadále bude držet osvědčeného designu. K představení HTC One Max by mělo dojít během září.

HTC One Max

Aktualizováno 15. 7. 2013

Hlad po nových modelech od HTC je poměrně velký. Kromě vlajkové lodi a levného Desiru 200 se na náš trh žádná další novinka nedostala. Výrobci bude svou strategii stavět na úspěšném modelu One. Dočkáme se modelu One mini a později dojde také na One Max, který by se dle nejnovějších spekulací měl představit v září. Uniklé specifikace se shodují s těmi, které naleznete níže v článku. Nově je známa úhlopříčka displeje, která má činit 5,9 palce a HTC si tak zřejmě brousí zuby na budoucí Galaxy Note III od Samsungu. Pohyb jsme zaznamenali u kapacity baterie, která bude dle aktuálních informací 3200 mAh. Interní paměť by pak měla nabídnout 32 nebo 64 GB

Budoucí rodinka One modelů od HTC? (ilustrační obrázek)

Původní informace z 3. 7. 2013

Doposud jsme ve větší míře slýchali spíše o připravované zmenšenině HTC One – modelu One Mini. Nicméně nedovávno se objevily informace také o přístroji s prozatímním kódovým označením T6, který údajně vypadá právě jako zvětšený model One. Nyní se zdá, že je již objasněno konečné prodejní označení. Dopomohl tomu únik z databáze německého operátora Telefónica O2, kde se objevilo zařízení pojmenované jako HTC One Max.

HTC One Max bude designově identický s aktuální vlajkovou lodí tchajwanského výrobce

Tip: přečtěte si také článek - HTC One mini přichází: představí se již dnes (7x aktualizováno)

Doplňme, že předpokládané technické specifikace obsahují kromě vyšší hmotnosti a celkově větších rozměrů ještě displej s rozlišením 1920x1080 pixelů, čipovou sadu Snapdragon 800 s nejvýkonnějším procesorem a grafickým čipem současnosti, 2 GB operační paměti RAM, 16 GB vnitřní paměť a slot na paměťové karty, akumulátor s vysokou kapacitou 3300 mAh a samozřejmě i operační systém Android, o jehož přesné verzi se prozatím pouze spekuluje.

Mezi zavedenými výrobci, jak se zdá, opravdu v poslední době vypukl boom módy výroby co největších a nejvybavenějších přístrojů kategorie phablet či tabletofon. Všechny výrobky se svým displejem pohybují kolem hranice 6 palců a jejich hmotnost osciluje kolem 200 gramů. Zmínit můžeme například Huawei s modelem Ascend Mate, Samsung a jeho Galaxy Mega 6.3 nebo Note II a v poslední době i Sony s Xperií Z Ultra.

Zdroje: blog.xuite.net, forums.androidcentral.com, fonearena.com, eprice.com, androidcommunity.com, fonearena.com, eprice.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Martin
Nechápu toto řešení kdy zvětším displej ale zobrazuji stále stejné množství informací !? Proč nenechali stejnou velokost ikon a třeba jich tam dát 6 místo pěti? atd. Takle to působí jako telefon pro důchodce co špatně vidí.
Petr
Pokud vybírám telefon, který má přežít 2 roky pak vybírám takto:

1. podpora SD karet - není? nekupovat
2. podpora výměnných baterií - není? nekupovat

HTC automaticky vypadává už na bodě 1. Vy kupujete telefon za 15 tisíc každé 2 roky? Protože za tu dobu vám degraduje akumulátor. Kapacita paměti se zdvojnásobí.

Proto jsou možná tak úspěšné Samsung telefony...
xxx
A bude mať stylus?
zizi
no jestli je pravda ze to bude met slot pro micro karty tak to si pockam :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze