HTC One mini přichází: představí se již dnes (7x aktualizováno)

V současné době je zcela normální, že se vlajková loď výrobce obohatí o levnější a menší model, který si bude moci dovolit podstatně více lidí. Stejně, jak to Samsung vyřešil s modelem Galaxy S4 to nyní zkouší i HTC. Ven se dostaly první informace a fotografie modelu HTC One mini, který láká na 4,3palcový HD displej či procesor Snapdragon 400, a k jehož představení dojde již dnes.

Aktualizováno 18. 7. 2013

O HTC One mini víme již takřka vše. Nyní unikají další fotografie, které zachycují samotný telefon a také několik displejů, na kterých můžeme znovu vidět výbavu telefonu. Nic nového se však již nedozvídáme a tak si jen vše v bodech shrneme.

HTC One mini

Očekávaná výbava HTC One mini

  • Displej: 4,3 palce (1280 x 720 pixelů)
  • Procesor: Snapdragon 400, dvoujádrový, takt 1,4 GHz
  • Operační paměť: 1 GB RAM
  • Interní paměť: 16 GB (reálně k dispozici 11,2 GB)
  • OS: Android 4.2.2 a Sense 5
  • Fotoaparát: 4 Mpx (Ultrapixely), 1,6 Mpx čelní kamerka
HTC One mini

Nemůžete se dočkat? Pak pro vás máme dobrou zprávu. HTC One mini se oficiálně představí již dnes. Výrobce to naznačil příspěvkem na svém Twitteru.

Datum představení HTC One mini? Již zítra!

Aktualizováno 16. 7. 2013

Na mini verzi vlajkové lodě už začíná pomalu lákat i samotné HTC. Na svém blogu vypustilo krátký článek i s velmi netradiční infografikou, ve kterém shrnuje úspěch HTC One, které kombinuje elegantní design, kovové materiály a skvělou výbavu. Závěrem klade otázku, zda nás napadá něco podobného, co by dokázalo napodobit stejný úspěch ale bylo připraveno v menším vydání. Jde samozřejmě o HTC One mini, jehož představení se kvapem blíží.

Aktualizováno 15. 7. 2013

Po týdnu o sobě znovu dává vědět malé HTC One mini. Dočkali jsme se nových fotografií a také potvrzení výbavy. Znovu se hovoří o dvoujádrovém procesoru Snapdragon 400 s taktem 1,4 GHz, také o 1 GB RAM a grafické akceleraci Adreno 305. Víme také, že One mini nabídne 4,1megapixelový fotoaparát s Ultrapixely, stejně jako větší HTC One. Čelní kamerka se pochlubí rozlišením 1,6 megapixelů. Ostatní výbava byla již odtajněna dříve. K představení by dle aktuálních spekulací mělo dojít v srpnu.

Potvrzení některých specifikací - Aktualizováno 7. 7. 2013

Nejnovější únik specifikací pochází z benchmarku gfxbench.com a potvrzuje už dříve známou výbavu. HTC One Mini by mělo disponovat čipsetem Snapdragon 400 s dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1,4 GHz a grafikou Adreno 305. Test rovněž prozradil rozlišení displeje 1280 x 720 pixelů. Úhlopříčka potvrzena nebyla, ale spekuluje se o 4,3 palcích, což by ve výsledku dávalo velmi jemný displej. V údajích o proběhlém testu je dále vidět verze Androidu 4.2.2. Další parametry v podobě 16GB paměti nebo 1700 mAh baterie potvrzeny zatím nebyly. Zopakujme, že HTC One mini by se mělo začít prodávat už příští měsíc, takže by jeho oficiální premiéra měla proběhnout skutečně každým dnem.

Aktualizováno 3. 7. 2013

Po téměř měsíci o sobě znovu dává vědět zmenšená verze vlajkové lodi HTC. Model One mini, jak se mu prozatím říká, unikl na dalších třech fotografiích, které jej vcelku detailně a především kvalitně zachycují. Dalších informací jsme se ale nedočkali a tak platí vše, co najdete v tomto článku s jednou výjimkou. Představení by mělo proběhnout v průběhu třetího čtvrtletí.

HTC One mini

Aktualizováno 13. 6. 2013 - další fotografie

Po týdnu jsme se dočkali dalšího snímku, na kterém je kromě prozatím neoznámeného modelu One mini i jeho větší bráška HTC One. Je patrné, že velikostní rozdíl nebude příliš velký. Novinka bude jen nepatrně menší a spíše ubere na šířce. O výbavě toho stále moc nevíme, avšak vyjasňuje se situace kolem procesoru. Použit by měl být dvoujádrový Snapdragon 400 s taktem 1,4 GHz.

Aktualizováno 6. 6. 2013 - nové fotografie

Po nějaké době o sobě dává vědět plánovaná novinka od HTC. Konkrétně jde o menší model vlajkové lodi One. O názvu se prozatím spekuluje. Půjde buď o HTC One mini nebo o HTC M4. Výbava se zatím shoduje s informacemi, které najdete níže v článku. V každém případě se objevilo spousta fotografií velmi slušné kvality, na kterých se malý model můžete prohlédnout.

HTC One mini (M4)

Původní informace z 1. 5. 2013

Stačí se podívat na obrázek a ihned je jasné, že se vlastně jedná o zmenšený HTC One. To rozhodně není překvapivé, nová vlajková loď výrobce se totiž velmi povedla, takže bude chtít HTC vytřást peněženky co nejvíce lidí. V tomto případě by to však i mohlo mít slušný úspěch.

HTC M4 má velmi podobnou unibody konstrukci a celkový vzhled, jako jeho větší kolega. Vlastně je prakticky k nerozeznání. Nabízí ale menší, 4,3 palcový displej s HD rozlišením, dvoujádrový procesor s taktem 1,7 GHz, 2 GB operační paměti a 16 GB interního úložiště (o kartách zatím nepadlo ani slovo).

Velmi příjemným překvapením je UltraPixel fotoaparát s LED diodou a BSI senzorem, rozlišení zatím bohužel neznáme. Chybět nebude ani přední kamerka s rozlišením 1,6 Mpx. Průvod uzavírá Android 4.2 Jelly Bean, LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS a Beats Audio. Vše by měla udržet naživu baterie s kapacitou 1700 mAh.

Pokud si tedy nemůžete dovolit high-endového pana „jedinečného“, rozhodně si počkejte na M4. Přístroj se očekává ke konci druhého čtvrtletí letošního roku, oznámení bychom se tedy měli dočkat co nevidět.

Zdroje: phonearena.com, forte.delfi.ee, engadget.com, fonearena.com, gfxbench.com, techtastic.org, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Prosím HTC o cenu do 400€ a beriem ho hned ! :) veľmi sa mi páči ten displej HD na 4,3" displeji :)
Jos
Pokud budou karty tak ho beru :-)
max
1700 mAh baterie? to je teda opravdu hodně málo,jinak výbava dobrá.
blue.sun
Hitu? Ona se ta věc od HTC už snad prodává, že ji tu někdo považuje za hit? Zatímco Galaxy S4 už je v prodeji, HTC stále přešlapuje před prodejem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze