Apple prodal stejně iPhonů jako loni. Vydělal však mnohem více

26
Apple prodal stejně iPhonů jako loni. Vydělal však mnohem více
  • Za uplynulé čtvrtletí Apple prodal 46,8 miliónů nových iPhonů
  • Dařilo se také iPadům, kterých se prodalo 10 miliónů kusů
  • Narůst průměrné ceny zařízení však zajistil mnohem vyšší tržby

Apple zveřejnil své finanční a prodejní výsledky za 3. čtvrtletí roku 2018 (období od 1. července do 30. září), respektive za 4. fiskální čtvrtletí. Nikoho patrně nepřekvapí, že si Apple meziročně opět polepšil a jeho finanční kondice je skvělá. Tržby se vyšplhaly na 62,9 miliard amerických dolarů a jedná se o 20% meziroční nárůst. Čistý zisk společnosti činí 14,1 miliard dolarů a jde dokonce o 32% meziroční nárůst.

Prodeje Q4 2018 Prodeje Q3 2018 Prodeje Q4 2017
iPhone 46,9 milionů kusů 41,3 milionů kusů 46,7 milionů kusů
iPad 9,7 milionů kusů 11,6 milionů kusů 10,3 milionů kusů
Mac 5,3 milionů kusů 3,7 milionů kusů 5,4 milionů kusů

Zajímavá jsou rovněž prodejní čísla jednotlivých produktů. V případě iPhonů Apple prodal 46,9 miliónů kusů, což je v podstatě již typické číslo pro toto období v posledních letech. Podstatné pro Apple ovšem je, že se mu daří prodávat nadále vysoké počty iPhonů, ačkoliv je každý rok zdražuje. Průměrná cena zařízení meziročně vzrostla z 618 dolarů na 793 dolarů, za což Apple vděčí kladnému přijetí především iPhonu X. Do uplynulého čtvrtletí se promítl také úspěšný start prodejů iPhonů Xs a Xs Max. Tabletům iPad se rovněž daří vesměs stále stejně. Aktuálně jich Apple během tří měsíců prodal 9,7 milionů kusů. Zbývají nám ještě počítače Mac, kterých Apple prodal bezmála 5,3 miliónů kusů.

Diskuze ke článku
skacelp
Prodal stejně, vydělal mnohem více, tedy mnohem více zákazníky okradl. A to je atribut, pro který si nikdy, ale opravdu nikdy tuto značku nekoupím!
Gundar
Je to klasická nenažraná vyžírková firma, a lidé jim to baští.
Hloupých lidí na světě je až až, a apple ví jak toho využít, toť vše.
David
Doufám že jednou se něco stane a Apple zkrachuje, hnusná nenažraná firma !!!
Márv
Podľa mňa tiež nieje chyba u Applu a ich produktov, ale u ľudí čo kupujú produkty ktoré si svoju cenu nemajú čím obhájiť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze