Samsung Xcover 271 se drží v nabídce už čtyři roky

6

Přestože nemá dotykový displej ani operační systém, udržuje si Samsung Xcover 271 stále velkou popularitu a i díky své nebývalé odolnosti získal přízeň již desítek tisíc Čechů. Ačkoli byl na trh uvedený již v říjnu 2010, zůstává i po čtyřech letech v nabídce Samsungu, který mu oficiálně udělil titul „Stálice“.

„Telefon Samsung Xcover již nesplňuje současné nejvyšší požadavky na estetiku a design, ale díky své houževnatosti si získal přízeň již více než 83 000 majitelů v Čechách a na Slovensku. Proto věřím, že se v naší nabídce udrží co nejdéle a jeho rekord bude skutečně těžké překonat,“ řekl Ladislav Fencl, produktový specialista společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

TIP: Recenze Samsung Xcover 271 – Připraven na dobrodružství

Pro své robustní tělo a propracované komponenty, které patří Xcover 271 i v dnešní době k vyhledávaným a doceňovaným především mezi příznivci outdoorových aktivit. Stejně jako mladší kolega Galaxy S5 nabízí stupeň krytí IP67. Je tak plně odolný proti vniknutí prachu a dokáže fungovat až metr pod hladinou po dobu 30 minut.

Podobně jako Galaxy S5 také klade důraz na vysokou výdrž – baterie s kapacitou 1 300 mAh nabídne ve 2G síti až 610 hodin provozu, resp. 590 hodin ve 3G síti. Na rozdíl od dnešních dotykových smartphonů však uživatelé ocení klasickou hardwarovou klávesnici 3×4 dopustit, protože tlačítka lze stisknout snadno a s dostatečnou přesností i s rukavicemi na rukou.

Displej pak sice nabízí pouze úhlopříčku 2" a je nedotykový, ale s tvrdostí 4H je odolný proti poškrábání. Stejně tak masivnější tělo telefonu Xcover 271 s protiskluzovými prvky má své nesporné výhody při manipulaci v náročných povětrnostních podmínkách. V extrémních podmínkách oceníte rovněž kompas a svítilnu.

Technické parametry Samsung Xcover 271

Kompletní specifikace
Konstrukce120 × 52,1 × 17,7 mm, 116 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 2" (320 × 240 px)
Fotoaparát2 Mpx, , 15 FPS
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 15 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémSamsung OS
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2010, 2 750 Kč

Zdroje: TZ Samsung

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Nikto nechce mrhať svoj čas vývojom iného obdobného modelu...
Smarter
Opravdu uzitecny fon.
pedro
Tuhle bestii mam v praci jako sluzebni telefon. Uz jen pri pohledu na nej, se mi otvira kudla v kapse. Odolny je fest, ale zbytek stoji absolutne za....(slusne slovo neexisuje). Ten jeho debilni list kontaktu a vyhledavani v nem, je opravdu na facku. Muj prvni mobil byl Panasonic GD30, od te doby asi 20 telefonu, ale zrovna tento konkretni Samsung, je opravdu unikat...
Jirka
Ahoj,moc prosím o radu,vím že to sem asi nepatří,ale jinou diskuzi pro můj telefon jsem nenašel,mám Samsung Xcover 2,a zajímalo by mě prosím jak mám dostat soubory,videa nebo písničky z počítače do mobilu?zkoušel jsem stáhnout a nainstalovat Samsung Kies,ale nějak to bohužel nefunguje,dám to spustit a píše mi to nějakou chybu..ještě jednou moc prosím o radu co a jak? moc děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze