Testujeme Samsung Wave III s OS Bada 2.0: ptejte se nás

25

V předvánoční čas nám do redakce dorazila nová vlajková loď operačního systému Bada. Jde o Samsung Wave III, který konečně přináší několik zásadních změn, kterých jsme se u předchůdce nedočkali. Základem je velký displej, rychlý procesor a již skoro tradiční design vlajkových modelů řady Wave.

Samsung Galaxy Wave III právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem na to, co vás zajímá.

Samsung Wave III - oficiální fotografie

Operačním systém Bada vyvíjí Samsung a v podstatě už třetím rokem se ho snaží dostat do širšího podvědomí. Z celé řady Wave telefonů se však výrazněji daří jen vlajkovým modelům. Ono se není čemu divit, neboť za příznivou cenu nabízejí velmi dobrou výbavu. U všech předchozích generací jste se mohli spolehnout na kvalitní displeje, rychlé procesory nebo vynikající multimediální výbavu. Wavu II jsme vyčítali málo inovací oproti prvnímu Wavu, jehož majitelé tak neměli mnoho důvodů „dvojku“ kupovat. Ty přicházejí až nyní se začátkem prodeje Wavu III.

Typický design vlajkových lodí řady Wave zůstal zachován

Čeho se Samsung drží, je design. Všechny tři Wavy si jsou navzájem velmi podobné. U nejnovějšího modelu už ale neočekávejte hardwarové klávesy se sluchátky. Podlehly módním trendům a jsou senzorové a podsvětlené. Klasické tak zůstalo jen středové tlačítko. Na můj vkus má však zbytečně velký odpor při stisku. Nad tlačítky se rozprostírá velký displej, který zase o něco narostl. S každou generací Samsung přidává nějaké ty desetiny. Tentokrát se tak těšte na čtyři palce. Zatímco rozlišení je stále stejné, změnou prošla zobrazovací technologie. Zapomenuto bylo Super LCD z Wavu II a nahradila ho technologie Super AMOLED. Nad displejem také nechybí efektní průduch reproduktoru. Konečně se také dostává na světelné čidlo. To však pracuje trochu podivně a mnohdy displej až příliš zhasíná.

Už i telefony s Badou přesedlaly na senzorová tlačítka

Dnes se výrobci Androidů nehoní za megapixely, ale za takty procesorů a počty jader. K Badě, stejně jako například k telefonům s Windows Phone, tento trend ještě nedorazil, a to zejméne díky menší náročnosti systému a optimalizaci. Wave III se proto spokojí s jednojádrovým procesorem, který si ale vše vynahrazuje taktem 1,4 GHz. Prozatím mi sice prostředí nijak zvlášť rychlé nepřijde, ale uvidíme po delším testování. Zásadní novinkou je také nová verze operační systému, konkrétně 2.0. Ta se od starší verze liší zejména grafikou. Na první pohled nyní nerozeznáte, zda je v telefonu Bada nebo Android. Proč? Nadstavba TouchWiz je takřka úplně stejná, včetně všech ikonek.

Závěrem nemohu nezmínit bytelnou a hlavně kovovou konstrukci, kterou Wavu III může závidět prakticky celá řada Samsung Galaxy. Zdá se také, že Wave III podědil po svých předchůdcích kvalitní multimediální výbavu. Ochutnávkou budiž několik fotografií z integrovaného 5 megapixelové fotoaparátu.

Fotografie vypadají velmi dobře

Samsung Galaxy Wave III právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem na to, co vás zajímá.

Technické parametry Samsung Wave 3

Kompletní specifikace
Konstrukce125,9 × 64,2 × 9,9 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 1×1,4 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémBada OS
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 7 999 Kč
Diskuze ke článku
Ll
Pokud srovnám papírově předchozí Wave 1,2 s Wave 3, tak vidím rapidní pokles výdrže telefonu, tak se ptám čím je to způsobené? Je nová Bada 2 nenažraný systém nebo je to v něčem jiném?
A taky mne zajímá kde já dělám chybu, že mi nejde odeslat příspěvek z Firefoxu a musím odesílat IE??
cd242
Kamarád má Samsung Omnia 7, který je z toho samého kovu. Nosí ho po kapsách a ten kryt, který jak píšete, může řada Galaxy závidět, má pěkně odřený. Ten kov co Samsung používá nic nevydrží. Zlatý plast na mém SGSII.
marynek
dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak funguje Multitasking, konkrétně zda zůstane zapnutá druhá aplikace či zda se stále musí zapínat znovu. Zkoušel jsem to u neoficiální verze 2.0 (KK7) například u Kint messengeru a Bada sport a bohužel se mi ta druhá aplikace po přepnutí vypne. A další dotaz,prosím jak funguje Wifi direct, teda zda jde odeslat soubor na mobil či zařízení, které Wifi direct nemá, nebo zda musí mít Wifi direct i zařízení které soubor přijímá?
gagab
dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdy bude vydána recenze i s videopohledem ? na samsung Wave 3 :) děkuju za odpověď

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze