Samsung vyhrál a Apple se bude muset omluvit v reklamní kampani

19

Štěstí se pomalu ale jistě začíná otáčet na stranu Samsungu. Tedy alespoň ve Velké Británii. Po nedávno prohraném soudním sporu v Kalifornii, který by v případě nabytí právní moci stál Samsung miliardu dolarů, se začíná nedařit pro změnu Applu. Společnost z Cupertina se bude muset Samsungu veřejně omluvit.

Britský spor se, stejně jako v případě několika dalších, týkal pouze práv k průmyslového vzoru (designu) Applu na design jejich tabletu, který Samsung měl porušit svou řadou Galaxy Tab. Vrchní soud v Londýně v odvolacím řízení rovněž porušení práv neshledal a rozhodl, že tablety Galaxy Tab jsou designově natolik odlišné, že průmyslový vzor Applu neporušují.

TIP: Přečtěte si také o miliardové kauze.

Zleva nový iPad, zprava Galaxy Tab 10.1

Odvolací soud nyní potvrdil také povinnost Applu se veřejně omluvit, a to dokonce v médiích. Výrobci bylo přikázáno jednak umístit odkaz na výsledky soudního sporu na své oficiální stránky a poté publikovat sdělení v denících Daily Mail, Financial Times a magazínu T3. Účelem je, aby Samsung nebyl poškozen v očích veřejnosti a co nejširší množství lidí se dozvědělo výsledek tohoto celosvětově velmi sledovaného sporu. Apple prohrál i další soudní spory týkající se designu v Nizozemí, Rakousku i USA.

Apple se může stále odvolat u britského Nejvyššího soudu. V případě, že tak neučiní, bude rozhodnutí účinné napříč celou Evropskou unií.

Zdroje: bbc.co

Diskuze ke článku
Pan Někdo
Konečně se karta obrátila. Apple si snak konečně uvědomí že ne všechno se musí podařit podle jeho plánu zabít Samsunga tím že všude zakáže jeho výrobky co mají zaoblené rohy...
AppleMichal
Je vidět, jak tu někteří děti nadávají na Apple, protože sami mají Android. Alv až dospějou, tak jim dojde, co se v Apple skrývá. Jakou měl historii, a tak dále. A nedovolí si říct fuuuuuuu*j Apple ... .)
speciál
jablko nepadlo daleko od stromu...
honza
Vy co máte pořád kecy na Apple ,protože má předražené výrobky kupujete si třeba Nike, Adidas ? Je to ta samá věc...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze