Samsung se v Q1 podle předběžných výsledků propadl o 30 %

11

Přestože je Samsung největším výrobcem smartphonů na světě, konkurence zejména z řad čínských firem na něj tvrdě doléhá a finanční výsledky tak nejsou příliš povzbudivé. Předběžné výsledky za první tři měsíce ukazují masivní propad zisku o 30 procent, na kterém se podílí zejména mobilní divize.

Ve srovnání se stejným obdobím před rokem představuje pokles o 30 procent propad zisku z 8,5 bilionů korejských wonů (7,79 miliard dolarů) na 5,9 bilionů korejských wonů (5,44 miliard dolarů). To se samozřejmě projevilo podobně i na tržbách. Samsung klesá samospádem už více než rok, i když takto masivní meziroční propad mezi čtvrtletími, ještě nezažil. Z větší části za to může přitom mobilní divize a klesající zájem o smartphony od Samsungu.

Samsung Galaxy S6 a Samsung Galaxy S6 edge

TIP: Samsung Galaxy S6 v ČR od 17. dubna: kompletní přehled cen

Firma si nicméně hodně slibuje od nové vlajkové lodi Galaxy S6, která právě vstupuje do prodeje. Důvody k optimismu společnosti přitom poskytuje nebývalý zájem o Galaxy S6 a Galaxy S6 edge v předobjednávkách, které trhají rekordy. Na počátku března již měl Samsung závazné objednávky od operátorů na 20 milionů kusů. Je tak na nejlepší cestě stát se nejprodávanějším smartphonem s Androidem všech dob. Zda úspěch nových vlajkových lodí obrátí trend a vrátí mobilní divizi Samsungu zpět k růstu, si budeme muset ještě počkat.

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
tomas
Tak s6-tka sa im podarila hlavne edge. Poriadny kus prace skoda len ze je v nom android. Ale prekonava vsetkych konkurentov aj dizajnovo aj vykonom.
Oky
Pozdě. Koupil jsem si Nexus :-)
.
Hlavním problémem proč si lidé přestali kupovat samsung je cena, za 20 tisíc máte slušně vybavený počítač. Proč by si někdo chtěl vyhodit peníze oknem? hlavně se zkušenostmi samsungem bych si ho už nepořídil...
Ascension
(No ale další kvartál možná se to změní.) Ne nezmění za ty jejich ceny těžko a budou jim klesat výsledky ještě víc.

PS četl jsem že má problém s hrami že i když má tolik v antutu tak 3D nemají supeř :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze