Samsung se odvrací od Androidu, původní Galaxy Gear dostanou Tizen

6

Jednou z největších změn u druhé generace chytrých hodinek Gear 2 a Gear 2 Neo, kterou Samsung představil na veletrhu MWC 2014, je změna operačního systému. Místo Androidu, na kterém běží první generace hodinek, použil Tizen OS. Nyní oznámil, že aktualizaci na tento operační systém dostanou překvapivě i původní Galaxy Gear.

Použití úplně jiného operačního systému u dvou generací stejného typu zařízení rozladí uživatele první generace, kteří mohou mít oprávněné obavy, že už nebudou pro ně vznikat nové aplikace. Toho si je Samsung vědom a rozhodl se sjednotit obě generace svých chytrých hodinek tak, aby běžely na stejném operačním systému Tizen OS.

Samsung Galaxy Gear
Původní Samsung Galaxy Gear

Vývojáři musí začít úplně od nuly, ale mohou si být jisti, že své nové aplikace spustí i na starších hodinkách. Neznamená to však, že by staré hodinky dostaly všechny funkce a aplikace z Gear 2 a Gear 2 Neo. Nebude fungovat například aplikace WatchOn pro ovládání domácí elektroniky, protože původní Galaxy Gear postrádají infračervený port, nebo funkce spojené s měřičem srdečního tepu.

Na druhou stranu by se však použitím méně energeticky náročného operačního systému mohla prodloužit výdrž Galaxy Gear. Samsung zatím neoznámil, kdy a jakým způsobem aktualizace proběhne.

Zdroje: techradar.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Kotlik Martin
Kotlik Martin
Omg ... když už se mi konečně něco od Samsungu docela líbí, tak se dozvím, že bude kompatibilní pouze s dvanácti Samsung mobily. Opravdu nesmyslný tah, odradili tak 3/4 potenciálních zákazníků.
kubik393
Když pominu z mého pohledu zbytečnost chytrých hodinek a to, že jsou těžké, velké, bez výdrže a vypadají lacinně, rozhodně velmi špatným tahem je podpora pouze špičkových zařízení Samsungu, chápu tu strategii, kdo má 18 tisíc na Galaxy S5 sáhne do kapsy pro další peníze raději než ten, kdo koupí Trend za 4 tisíce jenomže zákazníci ji prohlédli a Samsung není Apple, který by díky image a vychytané reklamě prodal snad i slepému kaleidoskop, tudíž Gear se rozhodně neprodává tak dobře jako SmartWatch od Sony, kde měli více rozumu a podporovaných zařízení je násobně více. A nový operační systém na tom nic nezmění.
Pf
No po x letech konecne dobra zprava, ze se Samskung pomaloucku odvraci od Androidu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze