Samsung Gear 2: první dojmy z druhé generace Galaxy Gear

Na včerejší tiskové konferenci Samsung pořádně rozšířil svou rodinu zařízení Gear. Nyní se podíváme na dva modely, které nahrazují první generaci Galaxy Gear. Jedná se o Gear 2 a levnější, trochu méně vybavený model Gear 2 Neo. Podívejte se s námi v našem videopohledu i v psané verzi na naše první dojmy. Ponaučil se Samsung z ne příliš úspěšné první generace?

Samsung Gear 2: exkluzivní design

Gear 2 jsou v současné době nejlépe vybavené hodinky od Samsungu. Tomu odpovídá i exkluzivní zpracování. Plast zde nenajdete a kovové tělo vypadá skutečně dobře. U samotného zpracování musíme pochválit nízkou hmotnost 68 gramů a celkově velmi kvalitní konstrukci. Fotoaparát se nově přemístil do samotných hodinek a Geary 2 tím umožňují bezproblémovou výměnu pásku za jiný, například elegantní kožený. Samsung tím dává příležitost samotným uživatelům k individuální změně. To rozhodně chválíme a řadíme mezi přednosti Gearu 2.

Super AMOLED displej s úhlopříčkou 1,63" nabízí rozlišení 320 × 320 pixelů. Pozorovací úhly jsou výborné a displeji nemáme co vytknout. Na samotném displeji se nám nově zobrazuje operační systém Tizen. Pro samotné uživatele jsou však rozdíly minimální a prostředí je velmi podobné předchozí generaci, až na indikaci některých akcí a některých nabídek se Samsung snažil zachovat vše tak, jako na předchozí generaci. Vše je dostatečně svižné, ostatně o to se stará dvoujádrový procesor s frekvencí 1 GHz. Nárůst výkonu je patrný a hodinky jsou opravdu rychlé, výrazně je to vidět například na fotoaparátu.

Hodinky nabídnou mnoho užitečných funkcí a mohou se stát vaším osobním trenérem. Samozřejmostí je pedometr nebo monitorování vámi zvolené aktivity, velkou novinkou je ale integrovaný měřič tepu, který se nachází na vnitřní straně těla hodinek a nasedá tak seshora na vaše zápěstí. Měření tepu jsme vyzkoušeli a výsledek vypadal reálně. Gear 2 si samozřejmě můžete připojit k telefonu, nově až ke 12 modelům Galaxy, a nechat si zobrazovat notifikace, nové zprávy a podobně. Hodinky však stále potřebují informace z telefonu tahat skrze obslužnou aplikaci, která je dostupná pouze v obchodě Samsung Apps, majitelé dalších Androidů tak mají smůlu. Funkce jsou celkově hodně podobné předchozí generaci, jejíž recenzi jste si na mobilenet.cz mohli minulý rok přečíst.

Zapomenout nesmíme na nejdůležitější vlastnost hodinek. Zobrazení času je zde dobře promyšleno. Pokud máte zhasnutý displej a rychle pohnete rukou, displej se rozsvítí a zobrazí čas. To je velmi praktické. Sami jsme to vyzkoušeli a spolehlivě to fungovalo, ostatně stejnou funkcionalitu nabízí i první generace hodinek.

Gear 2 nás příjemně překvapily zpracováním a novými funkcemi, připomenout musíme nově 2 až 3 dny výdrže. Díky Tizenu a optimalizacím by měla být nyní výdrž zhruba dvojnásobná. Ceny společně s dostupností zatím nejsou známé, cena se pouze odhaduje na zhruba 7 000 Kč pro český trh.

Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo – první pohled z MWC 2014

Samsung Gear 2 Neo: přijatelný kompromis

Odlehčená varianta nabídne téměř to stejné, jako prémiové Gear 2. Rozdíly jsou „pouze“ v absenci fotoaparátu, plastovém provedení s možnými křiklavými barvami včetně oranžové a nižší hmotnosti, konkrétně 55 gramů. Gear 2 Neo nabízí svěží design a i zde musíme ocenit vyměnitelný náramek. Hodinky jsou jinak ve všech parametrech stejné a na ruce rozdíl téměř nepoznáte. Cenu u těchto hodinek očekáváme o 2 000 Kč nižší, než u výše uvedených Gear 2. Absenci fotoaparátu a plastové zpracování hodnotíme jako dobrý kompromis, a i tyto hodinky na nás udělaly dojem.

Diskuze ke článku
Pavel
Mám první verzi a až bude k dostání druhá verze koupím jí těším se baví mě...
ŠikmošitGear
Sory Pavliku, tohle bych nedal na krk ani svýmu psovi.....leda kdyby to bylo nějaký šikmooký plemeno :-) ...designový propadák jako první verze. Spíš bych dal možnost Gear Fit to má určitej šmrnc.
David Kolář
David Kolář
Lze z obou nových verzí zase volat stejně, jako tomu bylo u první generace? :) Předem díky za odpověď. :)
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Co když na svém Galaxy Note 2 budu mít CyanogenMod, hodinky budou k ničemu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze