Samsung prosperuje, ve třetím čtvrtletí prodal dvakrát více telefonů než Apple

Samsung prosperuje, ve třetím čtvrtletí prodal dvakrát více telefonů než Apple
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Samsung znovu obhájil pozici největšího výrobce smartphonů na světě
  • Na druhém místě se drží Huawei
  • Apple se umístil až na čtvrtém místě

Samsung si s výjimkou dubnového prvenství společnosti Huawei stále drží pozici největšího výrobce smartphonů na světě. Dominantní pozici si podle průzkumu společnosti Gartner s přehledem obhájil i ve třetím čtvrtletí letošního roku.


V tomto období zvládl Samsung vyeexpedovat celkem 80,8 milionů smartphonů, čímž získal 22% podíl na globálním trhu s chytrými telefony. Ve srovnání se stejným obdobím v roce 2019 se jedná o nárůst ve výši 2,2 %. Samsung tak dokázal prodat dvakrát více smartphonů než Apple, což je úctyhodný výsledek vzhledem k globálnímu poklesu prodejů chytrých telefonů o 5,7 % oproti loňskému roku.

Na druhém místě zůstává z hlediska objemu prodejů smartphonů čínský Huawei, jehož tržní podíl poklesl na 14,1 %. Ve stejném období v roce 2019 přitom činil ještě 21,3 %, dlouhotrvající americké sankce jsou však neúprosné.

Třetí pozici okupuje Xiaomi s 44,4 miliony prodaných smartphonů za třetí čtvrtletí 2020 a tržním podílem 12,1 %. Až za ním se nachází Apple, který vyexpedoval 40,5 milionů telefonů, čímž získal 11,1% podíl. Na pátém místě se pak umístila značka Oppo s 8,2% podílem a celkem prodanými 29,8 miliony chytrých telefonů. Celkové výsledky si můžete prohlédnout v níže přiložené tabulce.

Gartner prodeje telefonů Q3 2020
Odchylky mohou být způsobeny zaokrouhlením
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze