Analytici předpovídají, že Apple navýší prodeje iPhonů

7
Analytici předpovídají, že Apple navýší prodeje iPhonů
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Applu se údajně daří během probíhajícího 1. fiskálního pololetí
  • Hlavní část prodejů představují nejnovější iPhony 11
  • Růst prodejů má podpořit i chystaný levnější iPhone

Appleinsider.com přinesl analytickou zprávu společnosti Cohen's Krish Sankar. Z ní se dozvídáme, že se Applu začalo v právě probíhajícím 1. fiskálním pololetí poměrně dařit. Připomeňme, že fiskální pololetí začalo počátkem posledního kalendářního čtvrtletí roku 2019. V tomto období Apple samozřejmě těžil z Vánoc. V posledních třech měsících údajně vyrobil 70 miliónů iPhonů, přičemž 74 %, tedy přibližně 52 miliónů, připadlo na trojici nejnovějších iPhonů 11.

V dalším kvartále, tedy aktuálně probíhajícím čtvrtletí, se vždy očekává mírný pokles, ovšem meziročně má Apple vyrobit o 12 % iPhonů více, konkrétně 46 miliónů kusů. Na tomto čísle se přibližně 6 milióny kusy má podíle nový cenově dostupnější iPhone. Jeho cena by se dle agentury měla pohybovat kolem 13 tisíc korun s daní. Výhled do dalšího kvartálu dle Cohen's Krish Sankar naznačuje, že Apple vyrobí přibližně 43 miliónů iPhonů. Samozřejmě jedna věc je výroba, druhá následný prodej. Zajímavější proto budou finální čísla.

Diskuze ke článku
Saint
Pro mě je jediný možný iphone pro/max. Základní jedenáctka je za prvé škaredá a výbava taky nic moc. Jenže nějak nenacházím smysl proč dát za iphone třicet a výše. Teď mám půjčený Note a to je božské zařízení, zvyklý jsem sice na ios, ale tady mě ta cena dává alespoň trochu smysl a je snad i nižší. Uvidím až se mi vrátí iphone z opravy, ale ze současné nabídky bych si prostě nevybral. Novému levnějšímu iphonu moc nevěřím, většího drbana než třeba jedenáctka už by asi moc lidí nechtělo a nějak by v nabídce ztrácel smysl. Kolem sebe vidím určitě víc lidí s iphony které mají ještě homebutton, než ty od desítky výše. Dost jich také neví do čeho teď jít.
Majk
Tyhle strelby od pasu to je mi zabava. Apple zadna cisla nezverejnuje,tak je to postavene na faktech: jedna pani myslela. Ten chystany iphone za 13k, to si snad ani nedovedu predstavit jake holatko by to muselo byt XD
Martin
Tak a čemu de divíte? Je to prostě telefon za super cenu a s dlouhou podporou a kvalitním výkonem.
End
Análtici 😂 předpovídají špatně jako vždy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze