Samsung je opět jedničkou na trhu. Huawei vypadl z TOP 5

4
Samsung je opět jedničkou na trhu. Huawei vypadl z TOP 5
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Během 1. čtvrtletí Samsung dodal 76,5 miliónů telefonů
  • Druhou příčku drží Apple, těsně před Xiaomi
  • Dodávky nových telefonů celosvětově vzrostly o 27 %

Agentura canalys.com zveřejnila tradiční prodejní výsledky výrobců za první čtvrtletí roku 2021. Celkově se trhu s telefony daří a dodávky celosvětově narostly o 27 %. Více než pětinový tržní podíl drží Samsung. Během prvního čtvrtletí dodal 76,5 miliónů nových telefonů a bezpečně se umístil na prvním místě. S výrazným odstupem druhý je Apple s 52,4 milióny dodaných telefonů. Pokud Apple nezabere, brzy o stříbrnou příčku přijde, neboť si na ni opět brousí zuby Xiaomi, které dodalo 49 miliónů telefonů.

Dodané telefony za 1Q 2021 Tržní podíl v 1Q 2021 meziroční změna
1. Samsung 76,5 mil. 22 % + 28 %
2. Apple 52,4 mil. 15 % + 41 %
3. Xiaomi 49,0 mil. 14 % + 62 %
4. Oppo 37,6 mil. 11 % + 60 %
5. vivo 36,0 mil. 10 % + 48 %
ostatní 95,9 mil. 28 % - 2 %
celkem 347,4 mil. 100 % + 27 %

První pětici v prvním čtvrtletí letošního roku uzavírá duo Oppo a Vivo, jejichž tržní podíl se pohybuje kolem 10 %. Možná nejzajímavější skutečnosti však je, že z pětice nejlepších zmizel Huawei, který doplácí na nemožnost ve svých telefonech nabízet Google služby. Agentura Canalys nicméně uvádí, že Huawei je aktuálně na 6. místě s 18,6 milióny dodanými telefony. Sluší se dodat, že odstup od pátého Viva je opravdu výrazný.

Canalys

V nejbližší době se očekávají poměrně výrazné změny, a to zejména z důvodu výrazného nedostatku čipových sad pro nové mobilní telefony. Výrobci se budou muset soustředit jen na trhy, kde je nejvyšší poptávka. Zatímco velcí hráči si zřejmě poradí, ti menší se mohou velmi rychle dostat do existenčních potíží. Pomyslnou první obětí je LG.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Když má ten Apple minimální marži, tak bych při těch jejich bezkonkurenčních ziscích čekal, že prodal alespoň 10x tolik.😏
Aamiya tony
Aamiya tony
Naposledy upraveno: 30. 4. 2021 09:45
Samsung is the best company whole world The canalys.com agency published the traditional sales results of manufacturers for the first quarter of 2021. Overall, the telephone market is thriving and deliveries worldwide have increased by 27%. Samsung holds more than a fifth of the market share. It delivered 76.5 million new phones during the first quarter and was safely in first place. Apple is second only to 52.4 million phones. If Apple doesn't take it, it will soon lose its silver medal, as it grinds Xiaomi's teeth again, which has been supplied by 49 million phones.techowiser.com/
Mine Privatemail
Mine Privatemail
Mne aj tak to prve miesto Samsungu pride trosku scestne. Telefony znaciek Vivo, Oppo a aj OnePlus a Realme, ktore v rebricku nie su uvedene, vyraba BBK Electronics a keby ich predaje zratame dokopy, tak Samsung Top vyrobcom telefonov urcite nebude..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze