Samsung přináší do světa hodinek nové funkce s nadstavbou One UI 5 Watch

Samsung přináší do světa hodinek nové funkce s nadstavbou One UI 5 Watch
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vylepšoval se monitoring spánku i volání SOS
  • Nadstavba se objeví v chystaných hodinkách Galaxy Watch6
  • Dostupná však bude i majitelům řad Galaxy Watch4 a Watch5

Chytré hodinky výrobce Samsung patří mezi ty nejoblíbenější na trhu a na jejich úspěchu má významný podíl rovněž povedená nadstavba One UI, jejíž nejnovější verze nese označení One UI 5 Watch. Co nového přináší?


Lepší monitoring spánku

Nejnovější One UI 5 Watch nabídne v prvé řadě vylepšený monitoring spánku, respektive upravené spánkové skóre založené na údajích o jednotlivých spánkových fázích, okysličení krve, ale také chrápání. K dispozici je pak i tzv. spánkový trenér, který má uživatelům pomoci si vypěstovat zdravější spánkové návyky. Trenér bude zároveň dostupný přímo v chytrých hodinkách, což by mělo uživatele více motivovat k udržování spánkových návyků.

One UI 5 Watch

Hodinky lze navíc propojit i s celou řadou zařízení SmartThings a naprogramovat je. Jakmile tak uživatel usne, hodinky o tom mohou vyrozumět propojená zařízení, mohou tak například ztlumit osvětlení či vypnout jiná zařízení v domácnosti.

Chytřejší cvičení

Kromě spánku Samsung vylepšoval i sportovní funkce. Nově lze využívat personalizované zóny srdečního tepu, ale také nechat zpracovat analýzu běhu v reálném času či si připravit intervalový trénink přesně dle požadavků uživatele. Výsledkem má být efektivnější dosažení požadovaného cíle, ať už je jím spalování tuků nebo vysoce náročné kardio cvičení.

One UI 5 Watch

Vylepšená bezpečnost

One UI 5 Watch přináší i upravené SOS volání. To nově zajistí přímou komunikaci s bezpečnostní složkou a předá informace o lokaci uživatele, stejně tak má přístup ke zdravotním údajům majitele hodinek. Detekce pádu je nově defaultně aktivovaná pro uživatele vyššího věku, což je dle Samsungu 55 let a více (na základě údajů zadaných v Samsung účtu).

One UI 5 Watch

One UI 5 Watch bude jako první dostupné v chystaných chytrých hodinkách Galaxy Watch, které budou letos představeny, tedy řada Watch6. Majitelé sérií Galaxy Watch5 a Galaxy Watch4 v USA a Jižní Koreji se pak mohou zaregistrovat do beta testování již v průběhu tohoto měsíce skrze aplikaci Samsung Members.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze