Už žádné mezery mezi displejem, naznačuje video k Samsungu Galaxy Z Flip5

6× aktualizováno
9
Už žádné mezery mezi displejem, naznačuje video k Samsungu Galaxy Z Flip5
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vnější displej by měl mít 3,4"
  • Zachován zůstane duální hlavní fotoaparát
  • Představení proběhne již 26. července

Aktualizováno 22. 7. 2023

Samsung na svém indickém Twitter profilu zveřejnil propagační video k modelu Galaxy Z Flip5. To by mělo definitivně vyvracet přítomnost mezery u ohebného displeje při složení. Je totiž vidět, že jakmile se telefon zavře, mezera není vůbec vidět.


Aktualizováno 21. 7. 2023

Do představení nových ohebných Samsungů zbývá už jen pár dní a Evan Blass na krátkou chvíli zveřejnil tiskové rendery modelu Galaxy Z Flip5. Blížící se novinku si tak můžeme prohlédnout hned ve čtyřech barevných variantách.

Samsung Galaxy Z Flip5

Aktualizováno 12. 7. 2023

Zhruba dva týdny před světovou premiérou se Samsung Galaxy Z Flip5 ukazuje na fotografiích ve formě maket, a to skrze slashleaks.com. Makety by měly reflektovat finální design, ale samozřejmě se detaily mohou mírně lišit. Potvrzuje se tak třeba velký vnější displej či duální fotoaparát.

Aktualizováno 19. 6. 2023

Blížící se představení Samsungu Galaxy Z Flip5 nám dává možnost se na chystanou novinku nahlížet stále podrobněji. Nyní díky mysmartprice.com můžeme vidět čelní stranu skládacího telefonu s velkým vnějším displejem ve tvaru složky s úhlopříčkou 3,4", přičemž jak jsme vás informovali již dříve, na venkovním panelu bude možné provádět většinu standardních úkonů.

Samsung Galaxy Z Flip5

Aktualizováno 13. 6. 2023

Největší proměnou chystaného Samsungu Galaxy Z Flip5 bude velký vnější displej s úhlopříčkou 3,4", o čemž se již nějaký ten pátek ví. Server sammobile.com nyní přinesl informaci, že velký displej hodlá jihokorejský výrobce řádně využívat. Speciálně přizpůsobeny mají být nejen aplikace přímo od Samsungu, ale i některé vybrané aplikace od Googlu.

Samsung Galaxy Z Flip5

Jistě přijde vhod, že k potřebám malého vnějšího displeje mají být upraveny Google Mapy. Pro kontrolu navigace či trasy tak nebude nutné telefon rozevírat. Připraveno má být i YouTube, kdy například krátké video v klidu zkouknete na venkovním panelu. Spolupráce s Googlem není velkým překvapením, neboť již dříve poupravil svou aplikaci Meet tak, aby využívala režimu Flex na ohebných modelech značky Samsung.

Aktualizováno 15. 5. 2023

Samsung Galaxy Z Flip5 by mohl oslnit funkcí, která je mezi konkurencí málo vídaná a paradoxně v řadě Flip doposud chybí. Dle sammobile.com by mělo jít o DeX, tedy možnost telefon drátově či bezdrátově propojit s monitorem či televizí a spustit desktopový režim. Stal by se tak vůbec nejmenším modelem Samsungu, který by režim DeX nabízel. V současné době jej podporují modely řady Galaxy S a samozřejmě i výše postavené tablety + ohebná řada Galaxy Z Fold. V tuto chvíli není nic potvrzené, tedy ani to, zda se třeba podpora DeX dostane formou softwarové aktualizace na současný Galaxy Z Flip4.

Samsung Galaxy S8

Původní informace ze 4. 5. 2023

Samsung v letošním roce nepředstaví jen velký Galaxy Z Fold5, ale očekává se i nástupce oblíbeného véčka Flip4. Postupně o něm prosakují nové informace a my se zhruba tři měsíce předem můžeme podívat, jak by novinka, pravděpodobně zvaná Galaxy Z Flip5, mohla vypadat.

Zásadní změnou, která bude patrná na první pohled, bude venkovní displej. Ten po vzoru současných trendů výrazně vyroste, zabere takřka celou čelní stranu a bude pomyslně obtékat dvojici hlavních fotoaparátů. Na obrázku níže, který sdílel informátor Ice Universe, se můžete podívat, jak by mohl Flip5 vypadat vedle Flipu4.

Samsung Galaxy Z Flip5
Samsung Galaxy Z Flip4 (vlevo) a Samsung Galaxy Z Flip5 (vpravo)

Další informace sdílel @OnLeaks ve spolupráci s mediapeanut.com. Zmíněn je vnitřní ohebný displej s úhlopříčkou 6,7" a venkovní 3,4" panel. Celkové rozměry telefonu v rozloženém stavu mají být 165 × 71,8 × 6,7 mm.

Samsung Galaxy Z Flip5

Představení Galaxy Z Flip5 by dle původních předpokladů a zkušeností z let minulých mělo proběhnout v srpnu. Objevily se však spekulace, že by Samsung premiéru mohl přesunout na červenec.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Stále tam bude mezera a ohyb na displeji vidět, škoda, Samsung má na víc než jen refresh loňských modelů.
Ing.Václav Hellebrand
Ing.Václav Hellebrand
Je velmi podivné, že nikde nejsou fotky flipu v zavřeném stavu tak, aby bylo vidět jestli tam je nebo není mezera, tak jako u flipu 4.
Něco mi říká, že tomu tak skutečně bude.
Karlo Montausir
Karlo Montausir
Tak ta pětka, vypadá jako Razr.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze