Samsung představí na CESu netradiční nositelnosti

1

Připadá vám, že na trhu nositelné elektroniky už není moc co vymýšlet? Inženýři od Samsungu jsou zcela opačného názoru a hned z kraje letošního roku se na nás chystají v dosud nečekaných podobách. Co byste například řekli chytrému pásku či alternativnímu způsobu pro ovládání virtuální reality?

Je to nápad, který se dal čekat. Prakticky do každé součásti garderoby můžete dnes zakomponovat elektroniku a pásek není výjimkou. Ten od Samsungu s názvem WELT však funguje jako sporttracker. Hlídá, jestli nesedíte moc dlouho, kolik toho nachodíte a také jak se v čase vyvíjí obvod vašeho pasu. A samozřejmě funguje jako pásek, takže drží vaše kalhoty na svém místě.

Další zařízení, prozatím označené jako „rink“, vypadá jako mnoho dalších náramků. Jeho funkce je však odlišná – jedná se o ovladač virtuální reality. Při nasazených brýlích vám tak bude stačit pouhý pohyb ruky a další specifická gesta, což by mělo přinést ještě intenzivnější souznění s virtuálním skutečnem.

Ovladač, pásek a sluchátko v náramku. Vypadá to, že nepoužívá reproduktory, ale možná přesunou zvuku pomocí vibrací. To by mohlo být zajímavé.

Nejzajímavěji vypadá poslední zařízení s značením „TipTalk“. V podstatě se jedná o Bluetooth sluchátko schované do pásku. Ten nosíte kolem ruky a můžete s jeho pomocí telefonovat, a to údajně i v hlasitém prostředí. Pásek jde dále připevnit k chytrým hodinkám, díky čemuž získáte zajímavou alternativu k práci s telefonem.

CES 2016 začíná už příští středu a naše zpravodajství nebude chybět.

Zdroje: news.samsung.com

Diskuze ke článku
ANO
Ale jo, to ma budoucnost ..... vidim to jako naprostou bombu, dobijet i blby pasek u kalhot:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze