Samsung představil zlatou a platinovou verzi hodinek Gear S2 Classic

1

Samsung dnes představil nové varianty svých chytrých hodinek Gear S2, tentokrát je oblékl do 18karátového růžového zlata a také do platiny. Je jasné, že Samsung směřuje především na vybíravější a movitější klientelu, samozřejmě také na něžné pohlaví, pro které je černé barevné provedení příliš fádní. Ostatní specifikace zůstaly nezměněny.

Hodinky Gear S2, především ve variantě Classic, patří k poměrně hezkým chytrým hodinkám, dostupné jsou ovšem pouze v ne zcela extravagantních barevných variantách. Černá dnes již nikoho neohromí, stejně jako pestrobarevné gumové pásky u varianty Gear S2. Samsung se proto rozhodl zacílit i na movitější klientelu, která chytré hodinky chce, ale současná nabídka pro ně není zcela vyhovující.

Samsung Gear S2

A tak se zrodily dvě nové verze chytrých hodinek Gear S2 Classic. Ty se budou lišit barvou, respektive použitými materiály. Na první verzi Samsung použil 18karátové zlato, na druhé pak platinu. Nové hodinky tak mají spojovat luxus a nadstandardní funkční výbavu.

Samsung samozřejmě neopomněl zmínit partnerství se společnosti jakými jsou CNN a Bloomberg, které do chytrých hodinek přináší další nadstandardní obsah. Chytré hodinky disponují také funkcí Samsung Pay, kterou známe z nejnovějších produktů modelové řady „Galaxy S“. S chytrými hodinkami bude možné platit nejdříve v USA, a to už na počátku tohoto roku. Další země budou následovat později, podle toho, kde a kdy se Samsung Pay podaří zprovoznit.

Samsung Gear S2

Nové varianty Gear S2 Classic budou dostupné ve dvou provedeních, ke každé bude dodáván speciální pásek. Růžovo-zlatá varianta nabídne kožený pásek v barvě slonové kosti (Ivory), platinová verze se pak bude pyšnit klasickým černým koženým páskem. Pro možnost ještě větší personalizace se Samsung domluvil také s několika významnými designéry. Chybět samozřejmě nebudou ani speciální ciferníky, respektive watchfaces. Funkční výbava se od standardní verze nebude lišit.

Dostupnost je naplánovaná na únor letošního roku, není však jasné, jestli se nové varianty budou prodávat na všech trzích, otazník visí především nad dostupností v České republice.

Technické parametry Samsung Gear S2 Classic

Kompletní specifikace
Konstrukce39,9 × 43,6 × 11,4 mm, 42 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejSuper AMOLED, 1,2" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémTizen, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.1, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetCPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostlistopad 2015, 9 999 Kč

Zdroje: Tisková zpráva