Telefonování skrze vlastní prst? Samsung ukáže, co právě vyvíjí

Trh s wearables se bude velmi pravděpodobně rychle rozrůstat o mnoho dalších doplňků. Jakým směrem by se segment mohl vydat, ukáže v Las Vegas Samsung, který představí tři projekty, na kterých pracuje jeho vývojové centrum Creative Labs.

Creative Labs je jedním z inovačních programů Samsungu, který podporuje kreativní nápady zaměstnanců. Na právě začínající veletrh CES 2016 přiveze jihokorejský výrobce trojlístek ukázkových projektů, z nichž minimálně jeden působí jako z říše sci-fi.

Welt

Na začátek zde máme poměrně očekávané zařízení, které již v dnešní době až tak nešokuje. Jde totiž o chytrý pásek určený k běžnému nošení, který uživatelům nabízí diskrétnější cestu, jak lze využívat chytré technologie senzorů k monitoringu vlastního zdraví. Welt dokáže zaznamenat obvod pasu, stravovací návyky a počet kroků nebo spočítá čas, který uživatel tráví vsedě. Potom tato data odešle do speciální aplikace, která je zanalyzuje a sestaví individuální plán pro zdravý životní styl, případně dietu.

Samsung Welt

Rink

Druhý projekt je úzce spojen s virtuální realitou, respektive jejím ovládáním. Rink je zdokonalený ovládací systém mobilních nositelných zařízení, který zprostředkuje intuitivní a zcela nový způsob interakce s virtuálním světem. Možnost intuitivně ovládat hru nebo obsah pouhým gestem ruky přináší uživatelům lepší zážitky.

Samsung Rink

TipTalk

Na závěr si Samsung připravil dokonalou lahůdku, která by teoreticky mohla zásadně pozměnit dosavadní styl telefonování. TipTalk je zcela nové rozhraní, jehož prostřednictvím mohou lidé poslouchat zvuk ze svých chytrých zařízení, jako je Samsung Gear S2, bez sluchátek nebo headsetů, pouhým přiložením vlastního prstu k uchu. Tip Talk zdokonaluje čistotu zvuku natolik, že je možné například přijímat hovory na veřejných prostranstvích, v místech, kde nelze mluvit hlasitě, nebo naopak v rušném prostředí.

Samsung TipTalk

TipTalk, navržený ve formě pásku, může být použit v kombinaci s jakýmkoli typem hodinek a lze jej synchronizovat se smartphony včetně funkce převádění textu do řeči (TTS).

Zdroj: Tisková zpráva Samsung

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze