Samsung Galaxy TabPRO S: poprvé s Windows 10 a klávesnicí

7

Zapomeňte, že řada Galaxy patřila jen Androidu. Tato lety neměnná jistota dnes končí. Samsung právě představil nový tablet Galaxy TabPRO S, ve kterém běží operační systém Windows 10. Výbava zahrnuje jemný Super AMOLED displej s 12palcovou úhlopříčkou, procesor Intel Core M, 4 GB RAM nebo podporu rychlých dat LTE. K tabletu si navíc připojíte dok s klávesnicí.

Samsung Galaxy TabPRO S

Kromě zajímavých vychytávek do budoucna přivezl Samsung do Las Vegas na veletrh CES 2016 také jednu horkou novinku. Je jí nový tablet Galaxy TabPRO S. Na tom by samozřejmě nebylo nic divného, jihokorejský výrobce je na poli tabletů poměrně aktivní. Překvapivý je však název novinky vzhledem k tomu, že je nasazen systém od Microsoftu.

Samsung Galaxy TabPRO S

Novinka je tablet běžného tvaru, který na první pohled a ve vypnutém stavu okamžitě připomene spoustu jiných tabletů Samsung. Počítejte s větší velikostí zařízení, neboť máme tu čest s 12palcovým Super AMOLED displejem, který se chlubí rozlišením 2 160 × 1 440 pixelů. Samsungu se však povedlo vše vměstnat do extra tenkého těla, tloušťka je pouze 6,3 milimetrů. Příjemná je též hmotnost 693 gramů, respektive 696 gramů za verzi s podporou LTE. Samsung tvrdí, že je to nejtenčí a nejlehčí zařízení konceptu 2 v 1, protože k tabletu můžete připojit i klávesnici.

Samsung Galaxy TabPRO S

V útrobách tabletu tepe dvoujádrový procesor Intel Core M šesté generace s taktem 2,2 GHz, kterému sekunduje 4GB operační paměť. Pro vaše data bude připraven SSD disk s kapacitou 128 GB nebo 256 GB. Potěší, že se výrobce neomezí jen na samotný tablet, ale je připravena také připojitelná klávesnice. Ta by měla být nejen pohodlná, ale přináší i praktický touchpad. Není nutné ji nějak párovat či odděleně nabíjet. S tabletem je pojena klasickými piny a lze tak nabíjet obě zařízení současně.

Samsung Galaxy TabPRO S

Překvapeni můžete být po zapnutí tabletu. U řady Galaxy vždy naběhl Android, tentokrát je však vše jinak. Namísto něj se stanete svědky spouštění nových Windows 10. Vybrat si budete moci buď z verze Home, nebo z verze Pro. Ve výbavě se dostalo na dvojici fotoaparátů, které spadají do kategorie základních. Na zadní straně je to 5megapixelový snímač a na čelní straně jde o kamerku se 2 megapixely. Konektivita je příkladná. Dostalo se na Wi-Fi, Bluetooth, GPS s GLONASS, NFC a především bude k dispozici i verze s podporou sítí LTE a rychlý internet si tudíž užijete prakticky kdekoliv. Formou příslušenství bude navíc k dispozici dokoupitelný multi adaptér, na jehož jednom konci najdete klasické HDMI, USB a také nové USB-C, což se při práci rozhodně může hodit.

Samsung Galaxy TabPRO S

Baterie tabletu má kapacitu 5 200 mAh a výdrž by se dle výrobce měla vyšplhat až na 10,5 hodin. Radost udělá svižné nabíjení, kdy z nuly na 100 % byste dodávanou nabíječkou měli tablet nabít za 2,5 hodiny, což je velmi solidní čas s ohledem na kapacitu baterie.

Samsung Galaxy TabPRO S s Windows 10 se začne po celém světě prodávat již během února 2016. Cenu však výrobce prozatím neodtajnil.

Samsung Galaxy TabPRO S

Technické parametry Samsung Galaxy TabPRO S LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce290,3 × 198,8 × 6,3 mm, 693 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 12" (2 160 × 1 440 px)
ChipsetIntel Core M 6Y30, CPU: 2×900 MHz, GPU: Intel HD Graphics 515
PaměťRAM: 4 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: ?, další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémWindows 10
Akumulátor40 Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
Dostupnostduben 2016, 30 000 Kč
Diskuze ke článku
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Dobre rozhodnutie.
Na tej uhlopriecke je android zbytocny
mrtvá žížala
co je na tom nabijecim casu tak uchvacujici ? poradny zdroj a do hodiny by melo bejt vymalovano a ne cekat 2,5hod., v dnesni dobe to pusobi jako osklivy cas. V podstate je to notes s odlomitelnou klavesnici a jak znamo, na notesy se nikdy android nedaval, dycky to byli nejake tableto cosi hybridy. Na notes patri jen Winy. Chromý Booky jsou osklivym krokem vedle, ty to maj za sebou driv ci pozdejc.
Zdeny
Windows 10 64bit nebo 32bit ?
Lazy
mate v tabulce dost spatny udaj u baterie ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze