Samsung omylem odhalil číselné označení Androidu N

10

Budoucí verze operačního systému Android již byla poodhalena a prozatím ji říkáme Android N, jak ji Google sám nazval. Jihokorejskému Samsungu však nyní uniklo, jaké číselné označení bude nová verze mít.

Android logo

Gogle již částečně poodhalil svůj nový Android N, který jsme vám již dříve představili. Aktuálně však mnoho neznáme a například se i živě spekuluje o názvu budoucí verze. Neznámé bylo rovněž číselné označení. To je však již nyní minulostí, byť ne zcela oficiálně. Číselné označení Androidu N totiž uniklo Samsungu skrze jeho poznámky k funkci Multi-Windows.

Nepřehlédněte: Vyzkoušeli jsme nový Android N (video)

V nich se objevila, že funkce bude kompatibilní s Androidem N (7.0). Nejde tedy o žádné velké překvapení, neboť v posledních letech přichází nová generace systému vždy na vyšší číslo. V roce 2014 to byl Android 5.0 Lollipop a loni Android 6.0 Marshmallow. Podrobnosti a možná i finální název bychom se mohli dozvědět již v příštím měsíci na akci Google I/O.

Android N (Developer Preview)

Zdroje: sammobile.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jozef
Čekal někdo něco jiného? Jestli mi něco náhodou neuniklo a neexistuje třeba situace kdy po šestce nenásleduje sedmička.
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Mimochodom nevie niekto ako je to s aktualizáciou na 6.0 na note 4? Došla už niekomu?
Redmarx
Podvodnikum od Samsungu uz toho uniklo tolik, ze tohle ani neprekvapuje. Nakonec ale u Samsungu je uplne jedno, ktera verze Androidu tam bude, kdyz nad tim bezi Touchwiz. :-D
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 13. 4. 2016 21:24
Popravde či sa Android volá N. M, Z, Q, FX alebo či má číslo 1, 5, 8745899654 je úplne ale úplne jedno podstatné je to ako systém funguje aké novinky a vychytávky prinesie a ako pohodlne sa používa. Takže táto informácia je síce k veci ale v podstate je to irelevantné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze