Android N si vybírá jméno prozatím jako „New York Cheesecake“

9

O přesném názvu Androidu N se spekuluje v redakcích celého světa a ta naše není výjimkou. Přesto, že své oficiální jméno ještě nedostal, Google už pro vnitřní účely jméno má. „New York Cheesecake“ je interní název pro Android N. Jaké ale bude to oficiální, neví podle informací ještě ani sám Google a rozhodl se tedy nechat uživatele, aby o jménu rozhodli oni.

Pamatujete si na názvy jako „Key Lime Pie“ nebo „Lemon Meringue Pie“? Že ne? Tyto názvy figurovaly před oficiálním vydáním další verze Androidu a byly to právě interní názvy pro Android KitKat a Lollipop. Stejně tak se objevilo i interní jméno pro Android N s chytlavým názvem „New York Cheesecake“

TIP: Android N je tu: přináší multi-window a další novinky

Google opinion rewards

TIP: Vyzkoušeli jsme nový Android N (video)

Jak to tak vypadá s oficiálním názvem Androidu N, Google si stále ještě láme hlavu, a takto vznikl nápad, který má dát uživatelům rozhodnout, jak se nový Android bude jmenovat. Aplikace Google Opinion Rewards, která u nás bohužel není dostupná, nabízí možnost podílet se na vytvoření oficiálního názvu Androidu N.

Android N (Developer Preview)

Výběr z možných názvů Androidu N

  • Napoleon
  • Nut brittle
  • Nachos
  • Nori
  • Noodles
  • Nougat
  • Neapolitan ice cream

Google dal nejdřív uživatelům možnost napsat vlastní nápad na nové jméno Androidu N. V dalším kroku jim již dal vybrat mezi několika názvy, které byly předpřipraveny. Jak by se podle vás měl nejnovější robot jmenovat?

Zdroje: play.google.com, slashgear.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Badman
Jedině "Niggerpussy"...
Nougat
Nugát je nejlepší a nejlíp se mi to vyslovuje :D
Karel Lang
Karel Lang
Nutella.
FEF
Proč není v možnostech Nutella? Já myslel, že když psali že nám to ještě "nut telling yet" tak že je to už jasné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze