Samsung na MWC 2024 vystavil chytrý prsten Galaxy Ring

Včetně videa
Samsung na MWC 2024 vystavil chytrý prsten Galaxy Ring
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Prohlédnout jsme si jej mohli v šedé a zlaté barvě
  • Vnitřní strana je vždy černá a obsahuje důležité senzory

Jednou z novinek, která byla odhalena během prezentace Galaxy Unpacked, se stal chytrý prsten Galaxy Ring. Ačkoliv jej Samsung ukázal v samotném závěru show, a to jen na pár sekund, vzbudila novinka z kategorie wearables mnoho pozornosti. Na veletrhu MWC 2024 jsme si nyní mohli prohlédnout prsten „naživo“, i když jen za skleněnou zdí.

První pohled na Samsung Galaxy Ring

Prsten s absolutní kontrolou

Chytrý prsten Galaxy Ring je logickým vyústěním snahy Samsungu vytvořit skutečně robustní platformu pro monitoring zdravotních a sportovních dat. Jedná se tedy o miniaturní doplněk, který by měl v propojení s chytrými hodinkami a dalšími produkty z ekosystému zařízení Galaxy zprostředkovat komplexní přehled o stavu/kondici uživatele.

Chytrý prsten byl prezentován ve dvou barevných provedeních, vnitřní strana má vždy černou barvu a obsahuje všechny důležité senzory

Prsten jsme si mohli prohlédnout v různých barevných provedeních a nutno podotknout, že vizuálně se ničím neodlišuje od záplavy ostatních chytrých prstenů. K vidění tak byla šedá/černá a zlatá verze, jejíž vnitřní strana je vždy černá a můžeme na ní spatřit několik senzorů. Dle dostupných úniků pak údajně můžeme počítat s 8 různými velikostmi prstenu, každý zákazník by si tak měl být schopen najít ideální velikost na preferovaný prst. Počítat lze logicky také s odolností vůči vodě, prachu apod. či bezdrátovým nabíjením.

Jedním z lákadel tohoto prstenu je pak kromě dostupnosti dalších doprovodných dat, která nenaměří (či nenaměří s takovou přesností) chytré hodinky, je samotné konstrukční řešení. Chytrý prsten tak například může zaujmout ty, kteří neradi spí s hodinkami na zápěstí, ale jsou zvyklí na prsten. Počítat lze s nízkou hmotností, díky níž uživatel brzy zapomene na to, že má prsten na ruce.

Specifikace bychom mohli znát již v červenci

Ačkoliv se prozatím jedná pouze o spekulace, údajně by mohl výrobce kompletně odhalit Galaxy Ring v rámci události, kde hodlá prezentovat také nové skládací telefony. Termín by měl připadnout na červenec či blízké měsíce, tudíž bychom měli již relativně brzy vědět více. V každém případě se zdá, že si Samsung i v tomto odvětví připíše prvenství (podobně jako u ohebných telefonů) a bude prvním (renomovaným) výrobcem elektroniky, který chytrý prsten uvede.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze