Samsung žádá obchody o vrácení Note 7 (aktualizováno)

Nad Samsungem Galaxy Note 7 se pomalu zavírá voda. Jak jsme již informovali, problémy s vadnými bateriemi vyústily až v dočasné zastavení výroby. Samsung se současně snaží stáhnout již expedované kusy z obchodů.

Aktualizováno 11. 10. 2016

Samsung již obeslal americké operátory a významné prodejce, aby zastavili prodej i program výměny Galaxy Note 7. Zákazníci stále mohou svůj Note 7 vrátit a za způsobené komplikace obdržet dárkovou kartu.

Problém se tak dále rozrůstá. Ze začátku to vypadalo, že postačí dočasná úprava softwaru a výměna přístrojů s vadnou várkou baterií. Ani masivní kampaň a hromadná výměna však nezamezila dalším incidentům, což vedlo až k dočasnému zastavení výroby a stahování z prodeje. Potvrzují se tak spekulace, že Samsung bude chtít Note 7 co nejdříve poslat do propadliště dějin a nahradit ho jinými modely.

Původní obsah z 10. 10. 2016

Samsung Galaxy Note 7

Nepříjemné problémy s hořícími bateriemi provází Samsung Galaxy Note 7 již od začátku září. Jihokorejský výrobce přistoupil ke kompletní výměně všech již prodaných kusů a tehdy i zastavil prodej. Nyní už se mělo opět schylovat k návratu do prodeje. Mnoho uživatelů však nové kousky znovu používalo, neboť došlo k jejich výměně. A během víkendu se objevil již třetí případ, kdy telefon znovu shořel, a to i když měl mít již bezpečnou baterii.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 7 – Velkolepý návrat

Samsung Galaxy Note 7
Jeden z nově shořelých Samsungů Galaxy Note 7

V dnešních ranních hodinách se objevila informace jihokorejské tiskové agentury, která tvrdí, že měl Samsung zřejmě dočasně pozastavit výrobu Samsungu Galaxy Note 7. Agentura se odvolává na anonymní, ale ověřený zdroj přímo ze Samsungu. V důsledku dalších neprověřených problémů se například pozastavila také výměna starých kusů za nové u amerických operátorů T-Mobile a AT&T. V tuto chvíli není nic oficiálně potvrzené, avšak spekuluje se také o tom, zda Samsung svůj donedávna klíčový model vlastně zcela nezruší. V každém případě Samsung o problémech ví, nicméně dokud poškozené telefony neprozkoumá, nemůže s jistotou říci, o jaký konkrétní problém se jedná. Kontaktovali jsme české zastoupení výrobce, za které nám odpověděl Ondřej Koubek, PR manažer Samsung Electronics Czech and Slovak: „Dočasně jsme upravili výrobní program telefonu Galaxy Note 7, abychom mohli učinit další kroky k zajištění maximální kvality a bezpečnosti našich produktů.“

Samsung Galaxy Note 7 – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: cnbc.com, phonearena.com, samsung.com

Diskuze ke článku
Imhop
Jen to vypadá jako by se telefon neprodaval v Evropě. Vždyť v Americe a Koreii pořád něco hoří a tady je ticho. To je taky trochu na zamyšlení.
Absolut Nowak
Jedno malé vítězství přátelé. Ale je tu ještě hodně nebezpečných galaxií, které by měly také zaniknout. Ostatně myslím, že by Samsung měl být zničen.
Pesedm
Je horkej den a na návsi z tlampačů nad náhonem zní hlášení,
chlapů pár předvádí dnes novinky v hašení
maj sekyrky, hadice
Hasiči týhle obce maj to hrozně těžký,
Když hořely domy, ulice,
stříkal vodou, stříkal z hadice...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Žijeme v dobe keď kvantita nahradila kvalitu. Najhoršie na tom je, že aj ľudia samotní si myslia, že čo sa najviac predáva, to je aj zaručene kvalitnejšie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze