Vzplanul již třetí Note 7, muž kvůli němu skončil v nemocnici

32

Samsung zaznamenal již třetí případ vzplanutí vyměněného telefonu Galaxy Note 7. Tentokrát kvůli němu muž skončil v nemocnici s bronchitidou. Situaci přiostřuje i omylem zaslaná SMS, která naznačuje, že Samsung možná nechce situaci řešit tak, jak se navenek tváří.

Samsung Galaxy Note 7

Michael Klering skončil v nemocnici poté, co jeho vyměněný Samsung Galaxy Note 7 v noci vzplanul a vyplnil ložnici kouřem. Jedná se tak již o třetí případ vzplanutí nahrazeného telefonu, který již měl být bezpečný. Situaci neutěšují ani další okolnosti, které okolo tohoto případu vyvstaly. Velmi důležitý bude přístup Samsungu k celé události. Jisté náznaky ovšem ukazují, že by se mohl situaci snažit zamést pod koberec.

Podle Kleringa Samsung požádal o navrácení vadného kusu, což muž odmítl. Sám uvádí, že cítil ze strany Samsungu podporu a spolupráci. Do té chvíle, než si přečetl SMS zprávu, která evidentně nebyla určená jemu.

Právě jsem obdržel tohle. Můžu se ho pokusit zpomalit, pokud to podle nás má smysl, nebo ho prostě necháme vyhrožovat a uvidíme, jestli vyhrožovat bude.

TIP! Galaxy Note 7 znovu shořel, přestože měl údajně novou baterii

Situaci nezlehčuje ani fakt, že Samsung již několik dní ví, že i vyměněné kusy jsou problémové a mohou vzplanout a situaci očividně nijak neřeší. Není tedy divu, že zahraniční redakce začaly doporučovat čtenářům, aby i vyměněný Note 7 raději zašli z bezpečnostních důvodů vrátit.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: wkyt.com, theverge.com, majordroid.com

Diskuze ke článku
Richy
Samsung je dobytek, hrající si na prémiovou značku. Podplácení mobilních a obchodních serverů se také nepodařilo utajit. Plno prohraných soudních sporů. Je to značka bez jakékoliv úrovně a vždycky taková byla i v minulosti.
ha ha
Jo když firmu vede DJ-ey se zakřiveným rozumem místo technika. Kdyby to neskončilo takhle, tak by je stejně lidi zažalovali za poškození zraku kvůli zakřivení displeje...
Juzzy
Ať je to jak chce prostě ten mobil neprodávat a ukončit výrobu.
satai
Pokud je to pravda, tak pro tohle už prakticky není omluva...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze