Galaxy Note 7 znovu shořel, přestože měl údajně novou baterii

49

Žádný jiný telefon není pod větším drobnohledem než letošní Samsung Galaxy Note 7. Jeho závažné problémy s hořícími bateriemi zaznamenal patrně každý. V době, kdy se výrobce opět pokusí restartovat prodeje, se objevil případ shořelého kusu, který už měl mít údajně bezpečnou baterii.

Článek aktualizován 7. října 2016 o vyjádření společnosti Samsung

Samsung Galaxy Note 7

Jihokorejský Samsung musel zkraje září doslova hasit závažné problémy, které postihly jeho klíčový model Galaxy Note 7. Několik desítek kousků po celém světě totiž shořelo a důvodem byly vadné baterie. Samsung na nic nečekal, pozastavil prodeje a rozhodl se, že všem vlastníkům dodá nové a bezpečné kusy. V tomto měsíci již má začít obnovený prodej, avšak šance na větší úspěch má Galaxy Note 7 minimální. Na jeho šancích mu totiž rozhodně nepřidává nejnovější zpráva z amerického Kentucky, kde bylo opět zaznamenáno vznícení modelu Note 7, a to dokonce na palubě letadla. Mnohem horší je fakt, že má jít o kus, který již spadá do nové série s bezpečnými bateriemi.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 7 – Velkolepý návrat

Samsung Galaxy Note 7
Shořelý Samsung Galaxy Note 7

K události naštěstí došlo ještě před samotným startem letadla společnosti Southwest a všichni cestující byli evakuování, tudíž se nikomu nic nestalo. Majitel telefonu Brian Green uvedl, že z telefonu začal vycházet kouř, když jej měl vypnutý v kapse. Po následném odhození telefon shořel, což dokazuje pořízený snímek, a částečně propálil podlahu v uličce letadla. Green dále doplnil i fotografii balení telefonu, která ukazuje zakoupení u operátora AT&T, a všimněte si malého černého čtverce. Ten by měl dokazovat, že jde o telefon z nové série s bezpečnými bateriemi. Samozřejmě nelze s jistotou říci, že nedošlo k záměně krabiček.

Samsung Galaxy Note 7
Údajné prodejní balení shořelého modelu poukazuje na novou sérii

Majitel současně uvedl, že svůj telefon nabíjel skrze bezdrátové nabíječky, a potvrdil, že indikátor baterie na displeji měl zelenou barvu. To je dalším důkazem, že se jedná o kousek z nové série. Samsung se k celé události již také vyjádřil: „Dokud se nám nepodaří postižený telefon získat a prověřit, tak nemůžeme potvrdit, že tento incident způsobil nový Note 7. Spolupracujeme ale s úřady i leteckou společností Southwest, abychom zařízení získali co nejdříve. Jakmile přístroj prověříme, poskytneme další informace,“ uvedl Ondřej Koubek, PR manažer Samsung Electronics Czech and Slovak.

Samsung Galaxy Note 7 – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: theverge.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jméno
:D :D
Martin
Počkám, až jeho cena klesne na 10K a vezmu ho :)
Celkově je celí ten humbuk fajn. Samsung dostal kopanec a bude muset dokázat, že je to stále špička. Tak i tak je to dobré pro spotřebitele.
Teda snad ...
Soty007
Takto sa ničí konkurencia, ktovie ako to skutočnosti je...
Ja
Souhlas, Soty.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze