Samsung Galaxy Note 7 se zpozdí, důvodem jsou problémy s baterií

48

Velmi očekávaný a skvěle vybavený Samsung Galaxy Note 7 už se na prvních trzích začal prodávat. Bohužel prvotní nadšení střídá odhalení poměrně vážných problémů. Ten největší se týká baterie, která při nabíjení několika uživatelům explodovala a zcela zničila celý telefon. Samsung celou věc bere vážně a hodlá telefon podrobit testům. Současně bylo také odloženo zahájení prodeje na dalších trzích, včetně České republiky.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 byl představen začátkem srpna a na některých trzích se již začal prodávat. První uživatelé jej tak už několik dní používají a vyskytují se první problémy. Začít můžeme těmi méně zásadními, které se nevyhýbají téměř žádnému novému produktu. Menší nestabilita systému údajně vede k občasným restartům. Při našem testování prozatím došlo k jednomu samovolnému restartu zařízení, avšak dorazila také aktualizace systému, po které je chod prostředí ještě plynulejší a restart se prozatím neopakoval. Výrobce tak zřejmě na stabilitě softwaru intenzivně pracuje.

TIP! Podívejte se na nový Touchwiz v Galaxy Note 7 (galerie)

Samsung Galaxy Note 7

Obdobně to platí pro další problém, který se má týkat zamrznutí telefonu ve chvíli, kdy je obnovováno tovární nastavení. V daný moment se telefon stane zcela nepoužitelný, protože neexistuje možnost, jak takové zaseknutí vyřešit. I tento neduh, který se objevil v internetových diskuzích, však bude moci být řešen pomocí drobné aktualizace.

Nepřehlédněte: Jak fotí špičkový Samsung Galaxy Note 7? (galerie)

Mnohem závažnější jsou však hlášené exploze celého telefonu během nabíjení. Co je přesnou příčinou se v tuto chvíli neví. Často se skloňuje používání kabelů třetích stran a nikoliv originálního, který je dodáván s telefonem. Spekuluje se však také o vadných bateriích v prvních sériích Notu 7 a výrobce na tento vážný problém reagoval pozastavením dodávek pro jihokorejské operátory. Korejská agentura Yonhap dokonce přinesla informaci, že Samsung chystá akci na všechny prodané kusy. Tuto informaci Samsung záhy potvrdil.

Ve své tiskové zprávě uvedl, že k 1.září 2016 eviduje celosvětově 35 případů, kdy došlo ke vznícení telefonu při nabíjení. Výrobce proto zahájí hloubkovou kontrolu dalších modelů, aby se dalším případům předešlo. Současně však Samsung nechce riskovat zdraví svých zákazníků a na trzích, kde se již Galaxy Note 7 prodává, pozastavuje jeho prodej. Zákazníci, kteří si již Galaxy Note 7 pořídili, si jej mohou nechat zdarma vyměnit za jiný, již nezávadný kus. Výměny budou probíhat během nadcházejících týdnů. Rovněž bylo řečeno, že dle dosavadního řešení, se problém s baterií týká přibližně 24 kusů na 1 milión prodaných mobilů.

Fotografie, dokumentující Galaxy Note 7 po údajné explozi baterie u jednoho uživatele

Zatímco na domácím trhu Samsung prodeje pozastavil, na mnoha dalších trzích prodej novinky nestihne ani začít. České zastoupení Samsungu nám potvrdilo, že se zahájení prodeje modelu Galaxy Note 7 v ČR odkládá. Již tak neplatí původní termín 16. září a nový termín v tuto chvíli ještě není znám.

Samsung Galaxy Note 7 – unboxing

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: english.yonhapnews.co, reuters.com, phonearena.com, phonearena.com, news.samsung.com

Diskuze ke článku
Petr
Oni dopředu všude psali, že note 7 bude bomba :)
Jirka Reichrt
Tvl, vybuchující baterie, vadný displeje, použitý materiály na dvě věci. Chtěl jsem si ho pořídit po stromeček, ale za těhle okolností to nechci ani zadarmo, nebudu riskovat, že se ke mě dostane špatnej kus a urve mi to nohu. Včera jsem koukal na Xperii XZ a je to vážnej kandidát.
Dave
Tak Note 7 nemá problémy jen z baterii ale taky třeba displej se lecjce poškrábe a čtečka taky.
anton
som pisal ze je to nepouzitelny srot. tehla ktora sa prehrieva.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze