Samsung má o skládacích telefonech jasno. Loni jich dodal o 300 % více

2
Samsung má o skládacích telefonech jasno. Loni jich dodal o 300 % více
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Za loňský rok Samsung celosvětově dodal zhruba 10 miliónů skládacích telefonů
  • Výrazný nárůst se očekává i letos

Na telefony se skládací konstrukcí a ohebnými displeji se čekalo dlouho. Vše skončilo v roce 2019, kdy se světu ukázal ohebný telefon značky FlexPai, avšak na ten si i přes několik dalších generací vzpomene zřejmě málokdo. Naopak na Samsung a jeho Galaxy Fold z téhož roku již zřejmě ano. A právě ten stál na počátku éry řady Fold a obecně ohebných telefonů jihokorejského výrobce. Zatímco na počátku jistému risku možná zcela nevěřil ani samotný výrobce, dnes už není sebemenších pochyb o tom, že šlo a jde o správnou cestu.

O celkovém úspěchu se nyní rozepsal TM Roh, prezident Samsung Mobile na oficiálních stránkách. Mezi zásadními informacemi je, že za rok 2021 Samsung celosvětově dodal zhruba 10 miliónů telefonů s ohebným displejem, což představuje meziroční nárůst o 300 %. Roh také dodal, že 70 % všech dodávek tvořilo véčko Galaxy Z Flip3. Není se čemu divit, mobil se povedl designově a současně platí za cenově přeci jen dostupnější, když jej lze pořídit již zhruba kolem 20 tisíc korun.

Je nasnadě, že segment smartphonů s ohebným displejem se na trhu velmi dobře etabloval. Důkazem budiž i to, že TM Roh očekává obdobný meziroční nárůst i letos, což by mohlo znamenat dodávky v řádech desítek miliónů kusů. Ledacos napoví nadcházející týdny, neboť Samsung 10. srpna představí zbrusu nové generace řad Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold.