Samsung má novou rychlonabíjecí powerbanku. Kapacita je nízká, cena vysoká

3
Samsung má novou rychlonabíjecí powerbanku. Kapacita je nízká, cena vysoká
  • Samsung začal prodávat powerbanku EB-PG950CS Slim s kapacitou 5 100 mAh
  • Nabídne podporu Fast Charging, díky které telefon nabijete o poznání rychleji
  • Cena je však vzhledem ke kapacitě vysoká, situaci nezachrání ani kovové zpracování

Samsung před pár dny začal nabízet novou powerbaku EB-PG950CS Slim s kapacitou 5 100 mAh. Nenechte se zmást popisky v e-shopech, které deklarují 5 200 mAh. Ne že by 100 mAh něco ovlivnilo, i tak je dobré uvést věci na pravou míru. Potěšující zprávou je, že powerbanka přináší podporu Fast Charging, tím však dobré zprávy končí.

Vzhledem ke kapacitě nemile překvapí koncová doporučená cena 1 490 Kč. Samsung se vysokou cenu snaží kompenzovat kovovou konstrukcí a praktickým poutkem, oproti konkurenci je však stále předražená. Pár e-shopů hned powerbanku zlevnilo o 500 Kč, takže ji koupíte kolem tisícikoruny. Přesto není jasné, jak dlouho tato „zvýhodněná“ cena vydrží. Novou powerbanku od Samsungu pořídíte ve světlé a tmavě modré barevné variantě

EBPG950CS_2

Samotná powerbanka se nabíjí pomocí USB-C konektoru, pokud takovou nabíječku nemáte, můžete využít přiloženého adaptéru z USB-C na microUSB. Telefon pak následně dobijete pomocí standardního kabelu s USB koncovkou, který je součástí balení většiny dnes prodávaných smartphonů. Samsung zmiňuje, že powerbankou dobijete váš smartphone zhruba dvakrát. Při započtení ztráty ale tuto možnost nevidíme jako reálnou, pokud tedy kapacita vašeho není nižší než 2 000 mAh.

Zajímavou alternativou může být například powerbanka Xiaomi 10 000mAh (2. generace), která za 899 Kč disponuje téměř dvojnásobnou kapacitou, navíc ve velmi tenkém těle a má i USB-C a konektor s podporou rychlého nabíjení.

Zdroje: obchod-samsung.cz

Diskuze ke článku
pet
vcera jsem koupil v alza adata 10000 mah za 299 kc a vystupem 2,1a. myslim ze jsem zvolil opravdu spravne :-)
michael korec
michael korec
Mít to Bezdrátové nabíjení beru Ihned
Johny
To ještě někoho překvapuje? Vždyť Samsung je firma, která nabízi průměrné výrobky za vysokou cenu!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze