Samsung i9000 Galaxy S: první pohled na pořádný kus Androida

21

Na trh se právě dostává horký aspirant na lídra Androidích smartphonů. Má téměř vše, co můžete po telefonu chtít. Stačí to ale? Jak si povede v souboji se zavedeným etalonem - HTC Desire?

Samsung Galaxy S, nebo chcete-li i9000, rozhodně zaujme už na první pohled. Ať už jeho rozměry nebo elegantním, ne iPhonu nepodobným, designem. Galaxy S totiž nabízí 4" displej, takže jsou jeho nadstandardní rozměry na první pohled opravdu patrné. Vše ale vynahrazuje svou tloušťkou, která je menší než 1 centimetr.

Samsung i9000 Galaxy S můžete zakoupit na značkovém obchodě Samsung


oficiální fotografie

Více se o Samsungu Galaxy S dočtete v našem preview. Jen v rychlosti shrnu, že telefon běží na operačním systému Android 2.1 a je poháněn 1GHz procesorem.

Na vynášení nějakých finálních soudů je ale ještě brzy. Předtím, než telefon detailně otestujeme a vydáme kompletní recenzi, si telefon představíme v sérii tří videí, abyste si na telefon mohli udělat první názor.

Konstrukce telefonu

Jak už jsem předeslal, rozměry telefonu hrají v prvním pohledu na telefon hlavní roli. Jaký je ale pohled druhý?

Poznámka k videu: Telefon samozřejmě nepohání Snapdragon procesor, ale firemní Samsung S5PC110, taktovaný rovněž na 1 GHz.

Prohlídka prostředí OS

Telefon zatím pohání oblíbený operační systém od Googlu – Android 2.1. Obsahuje také pro Samsung typické uživatelské prostředí TouchWiz, takže je na první pohled k nerozeznání například od Samsungu Wave s OS Bada. Jak se tedy v případě Galaxy S v Samsungu popasovali s Androidem?

Srovnání s HTC Desire

HTC Desire se nabízí jako logický rival pro srovnání. Na trhu už nějaký ten pátek je a stihl si vybudovat dostatečně velkou komunitu fanoušků. Bude Samsungu Galaxy S jeho pozdější vydání a lepší a větší displej ku prospěchu nebo zvítězí umírněnost a vyváženost HTC Desire?

Tip: O HTC Desire také vydáváme rozsáhlý video-blog. Podívejte se například, co přináší nedávno vydaný update na nejnovější verzi Android 2.2 – Froyo.

Samsung i9000 Galaxy S můžete zakoupit na značkovém obchodě Samsung

Diskuze ke článku
Orleanus
To máte nějakej zajímavej kus když v ním máte procesor snapdragon.
Jan Pospíšil
Ano, máte pravdu. Bylo by opravdu divné, kdyby Galaxy S měl Snapdragon, když Samsung vyrábí čipy vlastní. Bohužel jsme čerpal ze zdrojů, které tuto milnou informaci uváděly a vůbec mě to v tu chvíli netrklo.

Omlouvám se za chybu a děkuji za upozornění.
Honza
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,jestli existuje nějaká aplikace,která by uměla nahrávat z FM rádia.
Předem děkuji.
Jan Pospíšil
Dobrý den, chvíli jsem hledal v Marketu, ale podobnou aplikaci jsem nenašel. Třeba poradí někdo ze čtenářů?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze